FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Daniel Ricciardo: „BAROMSÁG a fordított rajtrács”

Nem finomkodott a minap az ausztrál csillag. Elmondta, hogy sokkal fontosabb dolgokkal kellene törődnie a sportág vezetésének, hiszen léteznek égetőbb problémák is a címben már említett elképzelésnél.

Riccardo szerint a sprintfutammal „csak szart venne a nyakába” a Forma-1:

“Nem vagyok ellenére az újításoknak, de az én véleményem, hogy ez az ötlet nem működne túl jól a valóságban. Szurkolói szemmel bizonyára izgalmas az elképzelés, de a gyakorlatban nagyon sok nem várt bonyodalmat okozna a gyorsabb autók hátrasorolása. Vannak olyan helyzetek, amikor ez egyszerűen nem működne. Éppen ezért feleslegesnek tartom!” – mondta.

Más szakmabeli is ellenzi az ilyen stílusú reformokat, sokan úgy gondolják, hogy nem járja az, hogy a gyorsabb versenyzőket hátrasorolással büntetik. Általános vélekedés, hogy a vezető pozícióért meg kell dolgozni, a tervezésen át a gyártásig, a mérnöki munkától a szerelőkön át a pilóták teljesítményéig mindenkinek degradáló lenne, ha ezt a munkát így blokkolnák. Ricciardo úgy gondolja, a Mercedes teljesen jogosan zárkózott el a felvetéstől, hiszen nem szórakozásból fektetnek az F1-es projektjükbe temérdek pénzt és erőfeszítést. Nos, ezzel nem tudunk vitatkozni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports