FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Daniel Ricciardo CSÚNYÁN BEÁRAZTA Lando Norrist!?

“ANGRYcciardo” nem az az odamondogatós fajta, a mostani esetet pedig nagyban az előző versenyhétvége csapatutasítása szül(het)te. Meg aztán jól belegondolva, sok igazság is van az ausztrál nyilatkozatában.

A történtek természetesen nem tették boldoggá Ricciardót, aki miheztartás végett egy kis pszichológia nyomást is gyakorolva szúrt oda Lando Norrisnak, amikor arról kérdezték, hogy ő, vagy Max Verstappen volt-e a keményebb csapattárs:

„Max egyértelműen jobb! Mondjuk, nyilvánvalóan vele több időt töltöttem, így jobban is ismerem, mint Landót. Nem örültem neki, amikor Imolában a csapat arra utasított, hogy engedjem el őt… Az embert versenyzőként mindig az hajtja, hogy minél előrébb végezzen, de már vagyok annyira rutinos és felkészült pilóta, hogy átlássam a helyzetem. Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, és nyilván valóan egyből leesett, hogy ez azért történhetett meg velem, mert nem volt elég a tempóm.

Nem az autóval, vagy a csapattal volt probléma, egyszerűen még én nem tudom maximális mértékben kiaknázni a McLarenben rejlő lehetőségeket. Ezért sem ellenkeztem, elfogadtam a csapatutasítást, mert nem akartam már rögtön a második futamon balhét. Meg fogom találni a módját, hogy következő alkalommal forduljon a kocka!” – fogalmazott egyértelműen és motiváltan Daniel Ricciardo.

Ti mit gondoltok, év végére hogyan fest majd az egymás elleni mérleg, és ki a legjobb Ricciardo csapattársai közül?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.