Daniel Ricciardo MAX VERSTAPPENNEK szurkol a hajrában!

Ritka dolog az autósportban (főleg a tápláléklánc csúcsán), amikor egy versenyző őszintén szorít egy ellenfele sikeréért. A McLaren klasszisánál pontosan ez a helyzet, és ausztrál még azt sem bánja, hogy ha az élet máshogy hozta volna, most akár ő is lehetne Verstappen helyében.

Ricciardo elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a Red Bull Racingnek, baráti kapcsolatot ápol a bikás stábbal, így el sem tudná képzelni, hogy az ellenfélnek szorítson:

„A legőszintébb hangon mondom, nagyon boldog lennék, ha a Red Bullnak sikerülne megnyernie a világbajnokságot. Nincs bennem irigység, sem „mi lett volna, ha” érzés, a mi útjaink valószínűleg mindenképp elváltak volna. Ennek ellenére a szimpátia megmaradt, és mivel rengeteg embert ismerek az istállónál, így evidens, hogy Max Verstappen sikeréért szorítok.

Az igazat megvallva, ha a csapat tagja maradok, és nem mentem volna el 2018-ban, akkor sem biztos, hogy ma ott tartanék, ahol Max. Mindenki azt hajtogatja, hogy bajnok lehettem volna a Red Bull Racinggel, de én akkor úgy érzetem, ideje váltani. És éppen ezért gondolom azt, hogy ha a Renault-os időszak kimarad, ma akkor sem lennék már az ő versenyzőjük. Ez az én döntésem volt, amit azóta sem bántam meg, és akkor sem fogok megbánni, ha sikerül nekik a vb-cím. Mikor hosszú idő után Monzában futamot tudtam nyerni, a hétvége után Helmut Markótól és Dietrich Mateschitztől is kaptam gratuláló üzenetet, szóval abszolút megmaradt köztünk a tisztelet. Nem számít, hogy hol versenyzek most, vagy az, hogy hol fogom befejezni, mindig köszönettel fogok tartozni a Red Bullnak. Sokat jelentene nekem, ha boldognak és sikeresnek láthatnám őket!” – nyilatkozta megdöbbentő sportszerűséggel Daniel Ricciardo.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel