Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Daniel Ricciardo szerint Az első futam HORROR lesz

Az ausztrál úgy gondolja, hogy a sok-sok kihagyás után mindenki extra motivációval, és hatalmas egóval fog a volán mögé ülni, ami már elöljáróban is komoly csatákat sejtet.

A 2020-as idénynyitó biztosan különleges helyet foglal majd el az évkönyvekben, méghozzá több okból is. Fura lesz a nézők nélküli lebonyolítás, további furcsaságként életbe lép a járványügyi protokoll, de ez még koránt sem minden. Ugyanis Daniel Ricciardo szerint sokaknál ez az újrakezdés ideje is lesz, így mindennél jobban igyekszenek majd maguknak és a világnak is megmutatni, mit tudnak:

„Amikor a lámpák kialszanak, egészen biztosan mindenki belead majd minden elképzelhetőt, hogy demonstrálja, mennyivel többet dolgozott a többieknél. A versenyzők egója bizonyosan komoly tényező lesz, már csak azért is, mert fogalmunk sincs arról, pontosan hány futamot teljesíthetünk idén. Minden verseny egy lehetőség, és minden lehetőség egy esély, amit az összes pilóta meg akar majd ragadni!

Ricciardo az elmúlt héten a visszarázódással volt elfoglalva, és igencsak szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az első futam helyszínéül szolgáló Red Bull Ringen körözhetett:

„Pár körig igencsak megterhelő volt, de nem kellett hozzá sok időnek eltelnie, hogy elkapjam a ritmust. Egész életemben ezzel foglalkoztam, de most mégis egy kicsit fura volt beülni a versenyautóba, és kihajtani a boxból. A lényeg, hogy sikerült megfelelően felkészülni, késznek érzem magam, mind fizikálisan, úgy mentális értelemben.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Renault F1 Team

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel