Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ricciardo a Red Bullnál, de lesz esélye visszatérni Verstappen oldalán?

Szerintünk a válasz egyértelmű igen, hiszen mind máig ő volt az egyetlen, aki egy szezon során csapattársként is le tudta győzni Max Verstappent. De van itt még egy másik fontos tényező is… 

Ezt valószínűleg az osztrák istállónál sem felejtették el, így a McLarentől és 2023-ra a mezőnyből is kiszoruló Ricciardo számára mentőövet dobtak. Sergio Perez összetett idei teljesítményét elnézve a visszatérés sem esélytelen… Sokan úgy gondolják, ha a szezon végén látott Verstappen Perez szóváltások tovább folytatódnak, és a két pilóta kapcsolata megromlik, abból a most harmadik számúnak szerződtetett pilóta profitálhat a legtöbbet. Ezt a Sky Sport szakértője, Damon Hill is így látja:

„Érdekes szituáció ez annak fényében, ha megvizsgáljuk, milyen problémák keletkeztek nemrégiben Max és Sergio között. Ha ennek lesz folytatása, és ne adj isten kettejük kapcsolata rossz irányba mozdul el, akkor Daniel nagyon jó helyzetben lehet. Nagyon jól ismeri a Red Bullt, jóban van a vezetőséggel, és nem mellesleg baráti viszonyt ápol Max Verstappennel. Nem mellesleg, rengeteget tanult és látott az elmúlt években, sikerre éhes, és Max biztos őt fogja választani. Sergio Perez megállapodása még hosszú évekre szól, de ha valami kisiklik, akkor Daniel Ricciardo ölébe hullhat a lehetőség.” – vélekedett 1996 világbajnoka.

Nagyon nehéz lenne vitatkozni a szavaival…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük