Utolsó tesztnap: Ricciardo a topon

A mai nap az utolsó lehetőség arra, hogy a versenyzők és a pilóták összeszokjanak az új, 2020-as specifikációjú versenygépeikkel. Ennek tudatában kezdődött meg délelőtti tesztelés Barcelonában.

Ha valamikor, akkor most az ember tényleg azt várná, hogy mindenki teljes mellszélességgel teszi oda magát, és végre valahára megmutatkozik a valós teljesítmény is. Ezen a délelőttön ezt hiába kémleltük szorgosan, láthattunk gyorsköröket, de ezek mind messze elmaradtak az előző héten Valtteri Bottas által felállított referenciától.

A gyorsulás leginkább a középmezőnyben volt szembetűnő, ahol Carlos Sainz és Sergio Perez kóstolgatta a táblázat elejét. A Ferrari is villantott egy összetett második legjobb tesztkört, amit Charles Leclerc a legpuhább gumikon ért el. Az egész etapot a megbízhatóság jellemezte, nem láttunk „drámát” a pályán, egy-egy kicsúszást viszont igen, Kimi Raikkönen, Romain Grosjean, valamint Alexander Albon révén. A boxban technikai hiba miatt senki sem rostokolt, és a gyűjtögetett körök tekintetében is magabiztosak voltak az istállók, mindenki negyven egység felett zárt.

Az élen a Reanult pilótája, Daniel Ricciardo tölthette az ebédszünetet, miután egy 1:16,276-os körrel beelőzte Leclercet és Lewis Hamiltont. A brit tegnap sokat szenvedett, de mára nyoma sem volt a technikai nyűgöknek, 90 kört tett meg a hatszoros világbajnok, ami már most több, mint a Mercedes teljes csütörtöki megtett kilométer mennyisége.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel