Utolsó tesztnap: Ricciardo a topon

A mai nap az utolsó lehetőség arra, hogy a versenyzők és a pilóták összeszokjanak az új, 2020-as specifikációjú versenygépeikkel. Ennek tudatában kezdődött meg délelőtti tesztelés Barcelonában.

Ha valamikor, akkor most az ember tényleg azt várná, hogy mindenki teljes mellszélességgel teszi oda magát, és végre valahára megmutatkozik a valós teljesítmény is. Ezen a délelőttön ezt hiába kémleltük szorgosan, láthattunk gyorsköröket, de ezek mind messze elmaradtak az előző héten Valtteri Bottas által felállított referenciától.

A gyorsulás leginkább a középmezőnyben volt szembetűnő, ahol Carlos Sainz és Sergio Perez kóstolgatta a táblázat elejét. A Ferrari is villantott egy összetett második legjobb tesztkört, amit Charles Leclerc a legpuhább gumikon ért el. Az egész etapot a megbízhatóság jellemezte, nem láttunk „drámát” a pályán, egy-egy kicsúszást viszont igen, Kimi Raikkönen, Romain Grosjean, valamint Alexander Albon révén. A boxban technikai hiba miatt senki sem rostokolt, és a gyűjtögetett körök tekintetében is magabiztosak voltak az istállók, mindenki negyven egység felett zárt.

Az élen a Reanult pilótája, Daniel Ricciardo tölthette az ebédszünetet, miután egy 1:16,276-os körrel beelőzte Leclercet és Lewis Hamiltont. A brit tegnap sokat szenvedett, de mára nyoma sem volt a technikai nyűgöknek, 90 kört tett meg a hatszoros világbajnok, ami már most több, mint a Mercedes teljes csütörtöki megtett kilométer mennyisége.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel