Alpine csapatfőnök: „Ocon VILÁGKLASSZIS!”

A francia istállónál igencsak elégedettek a pilótájuk teljesítményével, hiszen egy remek időmérős teljesítmény után egyet előrébb lépve a dobogó is összejött Esteban Oconnak.

Nem fukarkodott a dicsérettel Ottmar Szafnauer, aki mintha csak egy Oscar gálán lenne, mindenkinek megköszönte a szezon első pódiumát!

„Esteban Ocon és Pierre Gasly fantasztikus teljesítménye is kellett ahhoz, hogy ilyen szépen szerepeljünk Monacóban. Estebanra külön büszke vagyok, hiszen egy világklasszishoz méltón vezetett, és természetesen Pierről csak ugyanebben a hangnemben tudok beszélni. Amit most elértünk, az a továbbiakban motiválni fog bennünket, hogy még számos hasonlóan szép eredményt szállítsunk le 2023-ban.

Ragyogó nap volt ez számunkra, gratulálok mindenkinek, aki hozzátette a magáét, a pályán dolgozóktól az üzemben keményen hajtó kollégákig. Ez mindannyiunk sikere és dicsősége, hiszen bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk olyan autót gyártani, amellyel a dobogóért lehet harcolni. Végig koncentráltan teljesítettünk, a nagy nyomás és a lehetőség ellenére sem roppantunk meg, higgadtak maradtunk, jó stratégiát alkalmaztunk. Különösen büszke vagyok a mérnökeinkre, akiken a változékony idő és a csapadék sem tudott kifogni, és remek taktikai döntéseket hoztak.” – nyilatkozta boldogan az Alpine vezére.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel