OCON: „Le tudom győzni Verstappent!”

Igencsak merésznek ható kijelentést tett az Alpine pilótája: érzése szerint egy versenyképes technikában nem lenne ellenfele, és a kétszeres világbajnok Max Verstappent is legyőzné. Nocsak, nocsak, miből lesz a cserebogár?

Természetesen egyetlen versenyző sem ülhet úgy a volán mögé, hogy nem hisz magában, ám Esteban Ocon „keménykedése” kicsit irreálisnak érződik. Ő azzal házal, hogy Fernando Alonsót is le tudta győzni, ami statisztikailag igaz, csak hát kár lenne elfelejteni, hogy a spanyol mindenkinél többször esett ki műszaki hiba miatt, és azt is érdemes megjegyezni, hogy Ocon pályafutásának egyetlen futamgyőzelmét is neki köszönheti:

„A mi generációnk talán legnagyobb alakja Max Verstappen, de nyugodtan mondhatom, hogy a sportág egyetemes történelmének is ő az egyik legjobbja. Ugyanakkor magamat sem szeretném a legalsó polcra helyezni: Ha az Alpine-nak sikerül egy igazán versenyképes autót építeni, akkor a következő esztendőkben képes lehetek elkapni a Red Bull Racinget, és legyőzni Max Verstappent!

Ez nem csupán PR, a meggyőződés beszél belőlem. Ha az ember nem hisz a saját képességeiben és erejében, akkor semmire nem fogja vinni ebben a sportágban. 2024-ig biztosan az Alpine pilótája vagyok, és nem azért ülök be az autóba, hogy csak körözgessek a pályán. Mindent meg fogok, fogunk tenni azért, hogy lefaragjuk a hátrányunkat, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog!” – adta ki az irányelveket saját magának és csapatának Esteban Ocon.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel