Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

OCON: „Mindent én csináltam, Alonso csak HÁTRÁLTATOTT”

A „Hét embere” újabb meglepő nyilatkozattal állt elő: míg nemrégiben azt nyilatkozta, hogy le tudja győzni Max Verstappent, most azt tette szóvá, hogy mindent ő csinált Fernando Alonso helyett.

És ez a versenyzésére is rányomta a bélyeget, ezért nagyon örül annak, hogy jövőre már nem lesz jelen a legfőbb hátráltató tényező:

„Mindig is tisztelni fogom Alonsót a két világbajnoki címéért, a motivációjáért, és azért, amire  a pályán képes, de örülök neki, hogy az Aston Martinhoz igazolt. Végre a saját utamat járhatom majd… Nagyon nehéz éveken vagyok túl, amelynek során én végeztem el a munka dandárját. Legyen szó fejlesztésről, szimulátoros munkáról, vagy PR/marketing tevékenységekről és eseményekről, szinte mindent én csináltam. Fernando körülbelül kettő százalékot vállalt ebből magára… Rettentően túl voltam terhelve, de Pierre Gasly érkezésével ennek most vége. Meg fogjuk osztani a teendőket, ez pedig nagy segítség lesz abban, hogy végre a saját versenyzésemre is tudjak koncentrálni. Azt hiszem, Gaslyval egészségesebb lesz a közös szerepvállalás, jó hangulatban tudunk együttműködni, ez pedig mindenkinek új távlatokat nyit és lehetőségeket teremt.” – mondta el Ocon.

Nos, Alonso kapcsán sok mindent lehet írni és mondani, csak azt nem, hogy jellemző lenne rá az a fajta lustaság, amit Esteban Ocon körülírt…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük