Újabb tesztnapok: Alonso nagyon készül a visszatérésre!

Miközben az aktív mezőny az isztambuli pokolban harcolt, addig Fernando Alonso a Yas Marina Circuit-en körözött, és hétfőn is folytatta a munkát.

Ha már nem lehet jelen a szezonvégi újoncteszten, legalább most kihasznál minden percet: valószínűleg így gondolkodott a spanyol világbajnok, akinek az idei autóval történő gyakorlását mindenki támogatta volna – egyedül a Racing Point volt kivétel, aki végül megvétózta és meghiúsította ezt. Így a jó öreg Fernandónak be kellett érnie egy kétéves technikával, amelynek azért adott rendesen. 190 kört pakolt bele az autóba, majd vidáman nyilatkozott az újabb sikeres terepen töltött munkanapról:

„Minden egyes teszten hihetetlen érzés ismét autóba ülni, érezni a sebességet, és tanulni a csapat munkamorálját, a szokásaikat. Az összes kört élveztem, már alig várom, hogy kezdődjön 2021, és újra versenyezhessek. Addig is minden futamra elkísérem a csapatot, kiveszem a részem a munkából. Minden gyakorlás közelebb hoz ahhoz, hogy kellő mértékben visszarázódjak. Ez egy jó alkalom olyan dolgok fixálására, hogy melyik gomb hová kerüljön a kormányomon, miként működnek egyes rendszerek, valamint ilyenkor tudunk bizonyos folyamatokat gyakorolni és összehangolni. Ezek nem nehéz műveletek, de minél jobban rögzülnek a fejemben és a kezemben, annál kevesebb gondot okoznak majd a szezon során. Régebben több idő állt rendelkezésre ilyen procedúrák elsajátítására, mára azonban ez is megváltozott.” – mondta el a rendkívül motivált szupersztár.

Főnökei szerint olyan tettvágy buzog benne, amivel korábban még egyetlen másik versenyzőnél sem találkoztak. Mindenkit kérdésekkel bombáz, mindent tudni és érteni akar, és már a puszta jelenléte is extrákat szabadít fel az istállónál dolgozókból. Csattanós választ ad ez azoknak, akik úgy vélekedtek Fernando Alonsóról, hogy nem csapatjátékos….

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

Érdekel
FIA elnök: „Van esély rá, hogy MASI visszatérjen!”

Mohammed bin Sulayem, a Nemzetközi Autósport Szövetség elnöke (nem is annyira) meglepő kijelentést tett: Ha [...]

Érdekel
DRASZTIKUS átalakítások a Mercedes 2024-es autóján

2022 után idén is komoly vereséget szenvedett a Lewis Hamilton által vezetett istálló, ezt pedig [...]

Érdekel
Abu Dhabi: Az Alpine zárta az élen 2023 utolsó tesztjét

Esteban Ocon volt a leggyorsabb a szezon utolsó menetén, amely késéssel indult és kaotikus pillanatokat [...]

Érdekel
ALONSO: „Ez volt életem egyik LEGJOBB SZEZONJA”

Fernando Alonso nem feltétlenül elégedett az Aston Martin 2023-as szezonjának alakulásával, saját teljesítményével már annál [...]

Érdekel