Újabb tesztnapok: Alonso nagyon készül a visszatérésre!

Miközben az aktív mezőny az isztambuli pokolban harcolt, addig Fernando Alonso a Yas Marina Circuit-en körözött, és hétfőn is folytatta a munkát.

Ha már nem lehet jelen a szezonvégi újoncteszten, legalább most kihasznál minden percet: valószínűleg így gondolkodott a spanyol világbajnok, akinek az idei autóval történő gyakorlását mindenki támogatta volna – egyedül a Racing Point volt kivétel, aki végül megvétózta és meghiúsította ezt. Így a jó öreg Fernandónak be kellett érnie egy kétéves technikával, amelynek azért adott rendesen. 190 kört pakolt bele az autóba, majd vidáman nyilatkozott az újabb sikeres terepen töltött munkanapról:

„Minden egyes teszten hihetetlen érzés ismét autóba ülni, érezni a sebességet, és tanulni a csapat munkamorálját, a szokásaikat. Az összes kört élveztem, már alig várom, hogy kezdődjön 2021, és újra versenyezhessek. Addig is minden futamra elkísérem a csapatot, kiveszem a részem a munkából. Minden gyakorlás közelebb hoz ahhoz, hogy kellő mértékben visszarázódjak. Ez egy jó alkalom olyan dolgok fixálására, hogy melyik gomb hová kerüljön a kormányomon, miként működnek egyes rendszerek, valamint ilyenkor tudunk bizonyos folyamatokat gyakorolni és összehangolni. Ezek nem nehéz műveletek, de minél jobban rögzülnek a fejemben és a kezemben, annál kevesebb gondot okoznak majd a szezon során. Régebben több idő állt rendelkezésre ilyen procedúrák elsajátítására, mára azonban ez is megváltozott.” – mondta el a rendkívül motivált szupersztár.

Főnökei szerint olyan tettvágy buzog benne, amivel korábban még egyetlen másik versenyzőnél sem találkoztak. Mindenkit kérdésekkel bombáz, mindent tudni és érteni akar, és már a puszta jelenléte is extrákat szabadít fel az istállónál dolgozókból. Csattanós választ ad ez azoknak, akik úgy vélekedtek Fernando Alonsóról, hogy nem csapatjátékos….

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

 

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel