ALONSO: „A Forma-1 továbbra is egy DÖGUNALOM”

Erős szavak ezek a kétszeres világbajnoktól, de ha elolvassuk a nyilatkozatát, és figyelembe vesszük a tényt, hogy az olvasókat semmi más nem érdekli, mint Max Verstappen, Charles Leclerc, Lewis Hamilton hármasa, akkor már nagyon is igazat adunk a spanyolnak!

Mi magunk nap mint nap szembesülünk azzal, hogy az emberek a fentebb említett három versenyzőt tekintik a Formula-1-nek, rajtuk kívül semmi más nem létezik… Néha Fernando Alonso, George Russell, ritkábban pedig Lando Norris képes enyhébb hullámokat gerjeszteni, de a kivétel csak erősíti a szabályt. Versenyzői oldalról ugyanezt éli meg a még mindig elképesztő formában vezető Alonso is:

„Sajnos az F1 továbbra is kiszámítható, dögunalom, hogy minden csak a Red Bull Racing és a Scuderia Ferrari körül forog. Ez egy olyan liga, ahol csak Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz, vagy épp Sergio Perez győzhet. Nincs másik olyan sportág a világon, ami ennyire egysíkú… Ebben a szabályváltozások sem hozták el a várt áttörést, de nekem nem is voltak illúzióim. A Formula-1 mindig is ilyen volt, és mindig is ilyen marad.

Néha persze nekem is sikerül megvillannom, ilyen volt például az a pillanat, amikor Verstappen mellől rajtolhattam a Kanadai Nagydíjon, de ehhez kellett az esős kvalifikáció. Sajnos önerőből képtelenség odaverekedni magunkat a dobogó közelébe, és ez nagyon szomorú. Az is az, hogy életem formájában versenyzek, még sincs esélyem győzelmekért harcolni, és nem is hiszek abban, hogy ez hamarosan megváltozhat. A csapat már 2023-ra koncentrál, amikor is remélhetőleg sikerülhet majd valamennyit előre lépnünk. Én motiváltan várom a pillanatot, mikor újra versenyképes technikát kaphatok magam alá.” – elmélkedett Alonso arról, hogy a hendikep ellenére még mindig érzi magában a potenciált.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel