ALONSO: Hamilton az egyik legjobb, DE…


Két versenyző, akik csapattársakból lettek legnagyobb ellenségek, majd egymást megbecsülő ellenfelek. Mindketten felértek a csúcsra, ám míg Lewis Hamilton hétszer is diadalmaskodott, addig Fernando Alonso csak kétszer élhette át győzelem ízét.

Jelenleg pedig minden túlzás nélkül állítható, hogy abszolút egyenrangú erőt képviselnek. És a tisztelet csak erősödik, ugyanakkor Alonso az Alonso, mindig ki fogja mondani egyenesen azt, amit gondol:

„Nagyon tisztelem őt, most végre hasonló erejű autókban harcolhatunk egymás ellen. Megy az adok kapok, az első versenyeken én voltam a gyorsabb, Ausztráliában pedig ő, de ott is nagyon közel voltam hozzá, szoros csatát vívtunk egymással. Ő egy nagyon jó versenyző, a valaha volt egyik legjobb, ugyanakkor továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a szerencsének is óriási a szerepe abban, hogy idáig juthatott. Ha van olyan piszok nagy szerencséd, hogy a te csapatod építi meg a korszak legjobb autóját, akkor ez történik, hét világbajnokságot nyersz. Így volt ez Michale Schumacher idejében, és így van ez Lewissal is. Ha te akarsz lenni a bajnok, akkor a legjobb autóra van szükséged. Most Max Verstappené a legjobb autó, így ő nyeri az egyik szezont a másik után… A versenyző egy dolog, a technika pedig a másik, sokkal lényegesebb szempont. Szerencséje volt, ha a helyében Vallteri Bottas lett volna egy gyengébb csapattárssal, most ő lenne ötszörös világbajnok.” – elmélkedett a kétszeres győztes spanyol legenda.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel