FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

DÖBBENET: Senki sem kérte Alonsót, hogy segítsen Oconnak – MAGÁTÓL tette

Aki ismeri valamennyire is Fernando Alonos pályafutását, az jól tudja, hogy döbbenetes dologról van szó. A spanyol szinte minden csapattársával ölre ment, balhézott, nem hogy „beáldozta” volna magát, mint ahogyan tette azt Esteban Ocon esetében.

Hogy ez a remek csapatszellem vívmánya, vagy csak Alonso akart rettentően borsot törni Lewis Hamilton orra alá? Mi inkább az utóbbira szavaznánk…

„A csapat nem értesített rádión, hogy mi a helyzet, de nagyjából átláttam, hogyan is állunk. Figyeltem a nagy kivetítőket (!!), és tudtam, hogy Sebastian Vettel és Esteban nagy harcban lesznek. Én két kanyarral mögöttük voltam, és húsz körrel a futam vége előtt észleltem, hogy iszonyatos tempóval érkezik meg ránk Lewis Hamilton. Két-három másodperccel volt gyorsabb a mezőnynél körönként, szóval adott volt a feladat, fel kellett őt tartóztatnom, mert tudtam, hogy ez aranyat érhet nekünk.” – nyilatkozta a nap hőse.

Hogy ezzel a cselekedettel mennyire megemelte a már amúgy is magasan lévő ázsióját Alonso, azt legjobban az Alpine igazgatójának örömmámora írja körül:

„Hihetetlen volt, elképesztő az, amit művelt. Nagyon-nagyon becsülöm érte, mert önmagától, kérés nélkül azt tette, amit a világbajnokok nagyon nehezen tesznek meg: feláldozta a saját versenyét a csapat sikeréért. Jól tudom, hogy ez versenyzőként mennyire frusztráló, mert ha az ember Fernando Alonso, akkor mindig nyerni szeretne.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

One thought on “DÖBBENET: Senki sem kérte Alonsót, hogy segítsen Oconnak – MAGÁTÓL tette

  1. Pongrácz Lajos says:

    Első perctől mióta versenyzik a Forma 1 Ben,neki szurkolok,mivel,egy komoly embert ismertem meg,egy nagy bajnokot…ez ami történt ,nem lepett meg…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük