FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ÉRZELMES MEGEMLKÉKEZÉS Alonso csúcsdöntéséről

Az Azeri Nagydíjon szép csendben megdőlt egy elképesztő rekord, jelenleg már nem Michael Schumacheré a leghosszabb Forma-1-es pályafutás.

Hanem Fernando Alonsóé, aki Baku leintése után immáron az új csúcstartó: karrierje egészen pontosan 21 éve, 3 hónapja és 1 napja tart. A korábbi csúcs a hétszeres német győztesé volt, aki 1991-2012 között írt történelmet. Természetesen nem csupán a spanyol F1-ben töltött intervalluma, de az eredményei is szépek: 341 futamon 18427 autózott a Forma-1-ben, 221 alkalommal szerzett pontot, 98 dobogós helyezése és 32 győzelme van, na meg két világbajnoki címe.

Bárhogy is, ezek elképesztő és tiszteletet parancsoló számok. Jól tudják ezt az Alpine-nál is, éppen ezért egy megható képpel köszöntötték Alo-t. Az ötletes grafikán két korszak jelenik meg egy időben, melyen Alonso 2005-ös kínai győzelme van összemontírozva egy idei fotóval. A pitwallon ünneplő Renault csapatból sejlenek fel emberek, de megjelennek az Alpine istállóban Alonso jelenlegi kollégái is, akik a belógatott táblán közlik a fentebb már említett csúcsokat. A sikersztori minden pletyka ellenére nagy valószínűséggel folytatódik, hiszen Fernando Alonso kétéves szerződéshosszabbítása tulajdonképpen csak formalitás.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük