Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 technikai vezető: „Alonso GYŐZNI FOG az Astonnal!”

A Forma-1 technikai igazgatója, Pat Symonds tudja mit beszél. Symonds korábban már dolgozott szorosan együtt a kétszeres spanyol világbajnokkal. Még a 2000-es években a Renault csapatánál hajtottak együtt a sikerért, de egy csúnya botrány miatt a szakember távozott a francia istállótól.

Az F1 technikai vezére szerint Fernando Alonso képességei azóta mit sem koptak, és éppen ezért biztos benne, hogy képes lesz futamgyőzelmet elérni az Aston Martinnal:

„Ha megkapja a lehetőséget, egészen biztos vagyok benne, hogy futamokat fog nyerni. Elképesztő képességei vannak, és ha kicsivel több szerencséje lett volna, ma már ötszörös világbajnokként beszélnénk róla. A két címe mellé sok-sok második helyet szerzett, többször is nagyon közel volt a végső győzelemhez… A kor nem számít már a jelen kori Formula-1-ben, a fizikai felkészültség ugyan fontos tényező, de nem az elsődleges. Folyamatos edzéssel, megfelelő felkészültséggel, kellően éles elmével, nagy tehetséggel, valamint egy versenyképes autóval „bárki” lehet világbajnok az F1-ben.” – elmélkedett Alonsóról és a modernkori Forma-1-ről Pat Symonds.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük