Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso: „Egy tízes skálán kilences vagyok!”

Alonsót kérdezték, a spanyol pedig kijelentő mondatot faragott a kérdőből: ő a világ motorsportjának egyik legkomplexebb versenyzője?

Az ominózus eset a pályafutásáról szóló doku-sorozat sajtótájékoztatóján hangzott el, miszerint mit gondol arról a „szóbeszédről”, hogy ő a sportág történelmének egyik legsokoldalúbb pilótája? Alonso így válaszolt:

„Teljesen egyetértek, ez a kérdés magában hordozza a választ is. Kiforrott versenyző vagyok, aki egy tízes skálán minden esetben kilenc pontot kapna. Lehet, hogy van olyan, aki gyorsabb nálam esőben, jobban megy az időmérőkön, de én több kategóriában is bizonyítottam már, hogy gyorsan változó körülmények között is akárki ellen felveszem a kesztyűt.


Hogy mi a titok? A gyengeségeim igyekszem feledni, miközben az erősségekre fektetem a hangsúlyt! Így tudtam zökkenőmentesen alkalmazkodni a karrierem alatt a V10-es, V8-as és V6-os motorokhoz, vagy az eltérő abroncsokhoz. A Michelin után gyorsan érvényesültem a Pirelliken is, de a Dakar rallyn is hamar felvettem az élmezőny tempóját, ahogy az Indy 500-on is ugyanez történt.” – jelentette ki magabiztosan a spanyol ász.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Marca

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük