Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso: „Éles vagyok és fiatal, jó formában várom a rajtot!”

A spanyol világbajnok olyan fizikai és mentális állapotban készül a visszatérésre, hogy azt sok húszéves pilóta is megirigyelhetné. Mellette pedig extramotivált!

Alonso lassan negyven esztendős, de ebből semmi sem látszik: az Alpine versenyzője rengeteget tett ezért, és igyekszik majd mindent kipréselni a lehetőségeiből. A korát abszolút nem éli meg hátrányként, sőt…!

„2019-ben teljesen más dolgok körül járt az eszem, az F1-re nem is gondoltam. Az Indycaros szerepléssel foglalkoztam, a triplakoronát üldöztem, ezenkívül győzni akartam a WEC-ben. A LeMans-i 24 órás és a Dakar is nagyon izgatott, utóbbit mindenképp meg akartam próbálni. Közben az F1 nem vonzott igazán, de aztán megváltozott valami. Teljesítettem azokat, amiket célul tűztem magam elé – egyedül csak az Indy 500-as győzelem hiányzik -, és újból foglalkoztatni kezdett a Formula-1.

Mikor kiszálltam, az F1 már nem adta meg nekem azt a pezsgést, mint amit a többi sorozat, így kész voltam akár végleg visszavonulni is – de nyitva hagytam egy kiskaput. A hamarosan megújuló sportág azonban érdekelni kezdett, mellette pedig sok dolog átrendeződött, ami színt visz az egészbe. Most újra érzem magamban az erőt, fiatal vagyok, éles, és motivált, ezért újból nekirugaszkodom!”

Esteban Ocon a megmondhatója, hogy Fernando Alonso bizony nem beszél mellé:

„Mindenki tudja, mire képes Fernando, ez vitán felüli. Azonban ami még számomra is meglepő, hogy inkább hasonlít egy húszéves emberre, mint néz ki közel negyvennek. Feltűnően fitt, szerintem nagyon-nagyon gyorsan fog lezajlani a visszailleszkedése.” – nyilatkozta a francia az új csapattársról.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Renault F1 Team

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel