FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso nekirontott a FIA-nak: „Játszhatunk így is…!!”

A Brit Nagydíj sprintversenye után a spanyol figyelmeztette az FIA, hogy helytelenül védekezik, de nem is Alonso volna, ha erre nem kontrázott volna rá.

A versenyző ezután kijelentette, hogy ezek után átáll a sötét oldalra, éppen elég engedményt tett már a felügyelők felé azzal, hogy míg mások kedvükre szabálytalankodnak, addig ő tisztán versenyez. Mostantól viszont durván túlfeszíti majd a húrt, ennek pedig hangot is adott:

„Mindig is a lehető legtisztábban versenyeztem, szinte alig van rajtam kívül olyan pilóta, aki soha nem kapott büntetőpontot. Viszont az Osztrák Nagydíjon elfogyott a türelmem, és idiótának éreztem magam az alkalmazott durva kettős mérce miatt! Én betartottam a szabályokat, míg más lesz@rta azokat… Hiába beszéltünk a versenyigazgatóval, hiába hívtuk fel a figyelmét a vitás szituációkra, még válaszra sem méltattak bennünket. Ez több mint furcsa… Én viszont nem szeretek panaszkodni, ezért felfogtam, lehet ezt máshogy is csinálni, például úgy, ahogy a szabálytalankodók! Ha ez a megoldás, rajtam nem fog múlni: jobb lenne, ha nem kellene ezt tennem, de tüntetőleg mostantól ugyanazokat a játékszabályokat tartom magamra érvényesnek, amiket a többiek követnek. Hogy ez szabályos, vagy szabálytalan lesz, számomra édes mindegy…”

Ha mást nem is, egy dolgot biztosan tudunk: Ha Fernando Alonso megmond valamit, ahhoz tartja is magát!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Fernando Alonso nekirontott a FIA-nak: „Játszhatunk így is…!!”

  1. Vágföldi Gábor says:

    Komolyan mondom,hogy amit a Red Bull csinál,az már szánalmas,vicc és egyben siralmas!!!Úgy védik Verstappent,mint ha ő egy szent lenne!!!Mennyi versenyzőnek tette tönkre a futamát??Nézzenek már magukba!!! Alonso se magyarázzon,rossz indulatú ember!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük