FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso: „Sokkal többet várok magamtól!”

A spanyol világbajnok még csak a visszaszokás fázisát éli, de már most jóval többet vár el magától, mint amit eddig mutatott. Elmondása szerint az Imolában történtek sokat segítettek neki abban, hogy ez megvalósuljon.

„A karrierem alatt rengeteg váltást megértem, másik csapathoz mentem, majd másik szériákat is kipróbáltam, ezalatt pedig mindig volt egy megszokási folyamat. Ez hol hosszabb, hol rövidebb időt vett igénybe, de sosem takaróztam ezzel. Egyszerűen jobbnak kellene lennem, mert nem voltam igazán topon Imolában. Ennek Portimaóban változnia kell!

Az elmúlt versenyen rengeteget tanultam, 300% tapasztalatot szereztem az eddigiekhez képest. A változó körülmények nagyon sokat segítettek abban, hogy még jobban megismerjem az autót. Az első körtől az utolsóig folyamatosan alakult át minden, az időjárás, a tapadási viszonyok, megéltünk állórajtot és rolling startot is, nem is beszélve a mindenkit kizökkentő piroszászlós fázisról! Egyszóval egy olyan nagydíjon vagyunk túl, ahol annyi mindent tudtam gyakorolni, ami rendes esetben négy-öt versenybe beletelt volna. Jó érzés volt újra vizes körülmények között vezetni, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a 63 kör alatt körülbelül háromszor magabiztosabb lettem, mint az előző versenyen.

De ez csak érzetre volt így, mert egyénként jócskán elmaradtam attól, amit várok magamtól. Nem lehet mentség semmi sem, legközelebb felkészültebbnek kell lennem, és jobban teljesíteni. Már alig várom, hogy a Portugál Nagydíjon bizonyíthassak!” – értékelt extramotiváltan, ugyanakkor rendkívül önkritikusan Fernando Alonso.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.