Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso szerencsét próbál a Forma1-en kívül

A tegnapi napon hivatalossá vált, hogy Fernando Alonso rajthoz áll a 2018-as Daytonai 24 órás autóversenyen.

Fernando Alonso újra Amerikában

Már jó ideje arról beszéltek a paddockban, hogy Fernando Alonso megméretteti magát egy hosszútávú, megbízhatósági versenyen. A tegnapi napon ez hivatalosan is megerősítést nyert, a kétszeres spanyol világbajnok rajthoz áll a januárban megrendezésre kerülő Daytonai 24 órás versenyen.

A daytonai versenypálya
A daytonai versenypálya

Alonso a McLaren ügyvezetője, Zak Brown által futtatott United Autosports csapat színeiben fog indulni egy LMP2-es autóval. Csapattársa a szintén McLaren kötelékébe tartozó 17 éves Lando Norris, valamint Phil Hanson lesz.

Alonsónak egy éven belül ez lesz a második amerikai kiruccanása az Indy 500 után. Amerikában arról beszélt, hogy a majdani Le Mans-i szerepléséhez ideális felkészülés lehet a daytonai viadal. Ezt most megerősítette.
„A Daytonai 24 órás az Egyesült Államok legjelentősebb megbízhatósági versenye, és a világ egyik legnagyobb versenye, amit mindenki ismer” – nyilatkozta Alonso. „Nem része a mesterhármasnak, de mint mondtam, célom, hogy teljes versenyzővé váljak, ez a tapasztalat pedig segít nekem felkészülni más megbízhatósági sorozatokra. Mielőtt az Indyre mentem, sosem vezettem oválpályán, most már tudom, milyen az. Izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Amerikába. Nagyszerű időt töltöttem ott májusban az Indy 500-on, és már alig várom, hogy újabb legendás versenyen vegyek részt, és visszakapjam azt az érzést.”

A spanyol elmondása szerint, azért döntött a Daytonai verseny mellett, mert annak időpontja január 26, ami nem ütközik a Forma1 programjával. Így nem kell versenyt kihagynia a 2018-as szezonban.

A United Autosports autója
A United Autosports autója

A hírek szerint Alonso már novemberben kipróbálhatja az új Ligier versenygépet. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a spanyol szereplését ebben a számára ismeretlen kategóriában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük