Fernando Alonso üzent a kritikusainak: „Jobb vagyok, mint valaha!”

Noha versenyezni csak jövőre fog, már jelenleg is gőzerővel készül a visszatérésre a spanyol világsztár. Sokat fogyott, új edzésterve okán pedig olyan a kondíciója, mint tíz évvel ezelőtt.

A spanyol visszatérése igencsak megosztja a közvéleményt, ellenlábasai pedig gyakorta a szemére vetik, hogy a kora meghaladja őt, és így a fiatalok elől veszi el a lehetőséget. Nekik adott csattanós választ mosta kétszeres világbajnok versenyző:

„Régebben úgy nézett ki egy napom, hogy reggel fociztam, utána teniszeztem, majd bicikliztem és gokartoztam. Ma már máshogyan edzek, sokkal hatékonyabban, ennek hatására pedig a kondim is jobb, mint valaha, és pilótának is sokkal jobb vagyok, mint amikor kiszálltam az F1-ből. A korom? Nem téma! A sebességet az óra mondja meg, nem az, mi szerepel a személyi igazolványomban. A bennem kétkedőknek csak egyet mondanék: jobb vagyok, mint valaha!”

Ha valaki, akkor a Renault pilótájának személyi edzője pontosan tudja, hogy Alonso nem a levegőbe beszél. Edoardo Bendinelli a tíz évvel ezelőtti önmagához hasonlítja a kis híján már 40 éves sztárt:

„Ami azt illeti, fizikailag tíz évet lazán letagadhat. A súlya és az erőnléte a 2009-2011 közötti szintjére hajaz. A cél az, hogy az abszolút csúcsot elérjük, és olyan állapotban legyen, mint anno, amikor a Scuderia Ferrari szerződtette. Kialakítottunk erre egy edzéstervet, amivel ezt képesek is leszünk elérni. Azt akarja, hogy bármit megtehessen az autóban ülve, és ebben semmilyen szinten ne korlátozza be őt a fizika, vagy a tudata. Jó úton halad felé.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel