George Russell: „Alonso az egyik legjobb pilóta”

A Renault F1 Team nemrégiben robbantott bombát azzal, hogy Fernando Alonsót visszahozta a mezőnybe. A pozitív fogadtatás mellett sok olyan véleményt is lehetett hallani, amelyek azt kifogásolták, hogy a korosodó sztár a fiataloktól veszi el a lehetőséget.

A spanyol visszatérése előtt a Renault istálló első embere, Cyril Abiteboul arról nyilatkozott a sajtónak, hogy az Alonsóval kapcsolatos pletykák nem megalapozottak, és a csapat junior akadémiájának növendékei közül is esélyes lehet valaki a jövőre Daniel Ricciardo távozása után megüresedő ülésre. Ez aztán meghiúsult, utána pedig szárnyra kaptak azok a bizonyos hangok, amelyek aggályosnak tartják Alonso érkezését:

Nem tartozik közéjük George Russell, a Williams pilótája nagy tisztelője a spanyol világbajnoknak. A brit ifjonc abszolút nem érzi úgy, hogy bárkit is kirekesztene Alonso az érkezésével, sőt éppen ellenkezőleg – mind a franciák, mind a Forma-1 tekintetében remek döntésnek érzi a visszatérést:

„Nagyon örültem, amikor meghallottam a hírt. Úgy gondolom, hogy az F1-ben a legjobb versenyzőknek kell küzdeniük, Fernando pedig egyértelműen az egyik legnagyobb ász, azok közül, akik valaha is szerepeltek ebben a sportágban. Nem érzem úgy, hogy bárki elől elvenné a helyet, a Renault helyzetében kifejezetten jó döntés volt a szerződtetése. A tapasztalatával képes lehet belendíteni a gyári projektet, és a tempója is nagyon erős lesz!” – vélekedett a másodéves pilóta, aki már alig várja, hogy a pályán is találkozhasson Fernando Alonsóval.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty ImagesVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel