FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Köszi Aston Martin, jót röhögtünk: Alonso NEM ELSŐSZÁMŰ pilótának érkezik


Az Aston Martinnál eddig minden eresztékből az dőlt, hogy Fernando Alonsóval akarnak a sikerek útjára lépni, és világbajnokságra esélyes csapattá formálódni, most igencsak viccesre vették a figurát.

A csapatfőnök Mike Krack határozottan állítja, hogy Alonsónak nem szánnak vezérstátuszt, mindezt „alaposan” meg is indokolta:

„Fernando és Lance Stroll azonos besorolásban vannak, mi nem állítunk fel csapatsorrendet, és Alonso sem kért ilyet tőlünk. Tudjuk, hogy sokan és sokfélét beszélnek a helyzetről a médiában, hogy mi vezérpilótának hívtuk őt óriási fizetésért cserébe, de az igazság nem ez. Fernando nem a pénz, vagy a vezérszerep miatt érkezett hozzánk.

Természetesen a csapaton belüli hierarchiának egyenes arányban kell lennie az ő tudásával és tapasztalatával, de még egyszer hangsúlyozom, nem a fizetése motiválta őt, és a szerződésében sem foganatosítottunk extra kitételeket. Ennek megfelelően nagyon gyorsan megállapodtunk, nem tartott tovább az egész tíz percnél. Ebből is látszik, hogy Alonsót az általunk kínált lehetőség győzte meg, nem pedig egyéb, a sajtó által hangoztatott preferenciák. Úgy gondolom, hogy sok-sok szép közös év várhat ránk abban az esetben, ha versenyképesség terén sikerül előre lépnünk. A csapatunk tavaly és idén sem úgy teljesít, ahogy azt vártuk, ezért fel van adva a lecke, kellően erős autót kell adnunk a versenyzőinknek.

Lehet, hogy cink ezt így kijelenteni, de az elhangzottak tudatában mi egy kicsit aggódunk Fernando Alonsóért…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük