FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Lewis Hamilton: „EGYÉRTELMŰEN Fernando Alonso a legjobb!”

Mármint azok közül, akikkel valaha dolga volt a hétszeres világbajnoknak – mondta el egy interjú okán Lewis Hamilton. Természetesen meg is indokolta, miért gondolja így…

A brit szerint szinte senki nem rendelkezik olyan képességekkel a jelenlegi mezőnyben, mint a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso:

„Fernandónak van egy ösztönös, veleszületett képessége, ez egy olyan dolog, amivel csak nagyon-nagyon kevesen rendelkeznek. A mostani srácok közül nem is igazán tudnék ilyet felhozni. Nagyon sajnálom őt, mert jóval többre hivatott annál, mint amit eddig sikerült elérnie a Fomrula-1-ben. Sokkal többet érdemelne a tehetsége és a képességei alapján. Kétség sem fér ahhoz, hogy ő a legjobb azok közül, akik ellen pályafutásom során bármikor is versenyeztem.” – magasztalta a két vb címet nyerő, 32/22-es győzelem/pole rátánál járó és összességében 97 pódiumos szereplést felmutató Fernando Alonsót az egykori csapattárs.

Nos, azt kell mondanunk, hogy Lewis Hamilton nem a levegőbe beszél, hiszen aki Alonso F1-en kívüli életét is végigkövette, az láthatta, a spanyol a szarból is várat épít. Elég csak az Indy 500-as szereplésére gondolni, amikor vezette a futamot, és lényegében csak egy technikai hiba fosztotta meg őt egy nagyon jó eredménytől, de ott van a két LeMans és egy WEC sikere/bajnoki címe, na meg a Dakar Rally-n elért „majdnem” szakaszgyőzelme… Valóban veleszületett tehetség kell ahhoz, hogy valaki hátsókerék meghajtású F1-es autókból prototípusba, majd onnan tovább off-roadba átülve erre azonnal képes legyen.

Már csak egy versenyképes technika kellene alá a Formula-1-ben is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.