FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Mark Webber: „Inkább a fiatalokkal kellene foglalkozni Fernando Alonso helyett…”

Igencsak pikírt felszólalást kapcsolt Alonsóhoz a volt kolléga: Webber véleménye, hogy az F1-nek Fernando Alonso „futtatása” helyett inkább a jövő nagy pilótájának felkutatásával kellene foglalkozni.

Hogy az ausztrálból mennyire beszél a frusztráltság, és mennyire a józanság, azt döntse el mindenki saját maga:

„Vegyes érzések vannak bennem Fernandóval kapcsolatban. Minden tiszteletem az övé, az egyik legjobb pilóta a világ motorsport történelmében. Hihetetlen dolgokat vitt véghez, elég csak Michael Schumacher vagy Lewis Hamilton elleni csatákra gondolni. De van egy bizonyos vörös vonal, amit nem szabadna elfelejteni, ez pedig a fiatal korosztály térnyerése. Én imádom ezt a mostani időszakot, ott van Max Verstappen, Charles Leclerc, vagy akár a többiek… Nem is hinnétek, mekkora hatással vannak ők a Formula-1-re. Tudom, hogy Alonso nemzeti hős Spanyolországban, de szerintem az F1-nek, valamint nekik is szemléletet kellene váltani, és ki kellene nevelni a jövő Fernando Alonsóját!

Azt hiszem, hogy az F1 nem véneknek való vidék. Ha az Alpine nem lesz az igazi, esetleg Esteban Ocon túl erősen teljesít majd, azt Fernando nagyon nehezen fogja viselni. Amíg nem ez történik, és Alonso képes szállítani az eredményeket, addig minden rendben lesz, ez pedig nyilvánvalóan a csapat malmára hajtja a vizet. Ám abban a pillanatban, amikor borul a papírforma, nagyon komoly kihívás lesz megtartani az egységet…” – elmélkedett Mark Webber.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.