NINCS MEGÁLLÁS: Fernando Alonso hamarosan folytathatja a felkészülést!

A múltheti ijesztő hírek után igazi felüdülésként hat, hogy a spanyol versenyző már ma elhagyhatta a kórházat. Az állkapcsán végrehajtott korrekciós műtét után – hangozzon ez bármennyire brutálisan – pedig hamarosan újból munkába állhat!

Ezt csapatának közleménye is megerősíti, a francia istálló azt írja, hogy a 48 órás megfigyelés végeztével Alonsót kiengedték a svájci kórházból, és egy kisebb pihenő után folytathatja a felkészülést a 2021-es szezonra.

A hasonló jellegű sérülések orvosszakértője szerint Fernando Alonsónak nagyon jók az esélyei arra, hogy felépüljön a hamarosan következő tesztidőszakra:

„Ezek az esetek általában már 10-14 nap terhelhetők, persze ez nagyban függ az elszenvedett sérülés súlyosságának fokától is. A legnagyobb problémát egy esetleges gyulladás jelentheti, mert az alapból ellehetetleníti a bukósisak viselését. Azonban, ha ezt elkerülik, a kezelést időben elkezdik és professzionálisan végzik, akkor elég gyorsan folytatható a sporttevékenység. Mivel ez Alonsónál nagyon hamar megtörtént, és mivel a beteg még nagyon fiatal, ezért azt gondolom, hogy nem kell a következményektől tartani.” – nyilatkozta Fernando Almeida orvos a nemzetközi szaksajtónak.

Alonso honfitársa és jóbarátja, Pedro de la Rosa is bizakodó a gyors visszatéréssel kapcsolatban:

„Fernando jól érzi magát, és még egy egész hónapja van arra, hogy felépüljön. A sisak valóban sarkalatos pont, hiszen jelentős erők hatnak az ember fejére és testére, de mivel csak az állkapcsának egy része, valamint néhány foga sérült meg, így nem vesz majd hosszú időt igénybe a gyógyulás. Egyedül az lesz nehéz neki, hogy még egy darabig nem edzhet…” – mondta el az egykori F1-es kolléga.

Bízunk benne, hogy a március 12-én rajtoló teszteken már ott lehet a kétszeres világbajnok és nagy visszatérő Fernando Alonso.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

 

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel