Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Bahrein FP2 – Ismét George Russell volt a leggyorsabb

Egyelőre nem találja az ellenszert sem Valtteri Bottas, sem a mezőny az „idecsöppent” Russellre, aki a délutáni első gyakorlás után az ismétlést is a magáévá tette!

Pietro Fittipaldi kezdte meg a második felvonást elsőként, majd kisvártatva Kimi Raikkönnen szolgáltatott beszédtémát: a finnek beblokkolt a hátsó tengelye, de rutinosan mentette meg a helyzetet. Kisvártatva Sebastian Vettel forgott meg, majd Charles Leclerc autójában tört el valami, és állt meg a hajtás, további sárga zászlós fázist okozva ezzel. Eközben csendben Max Verstappen ugrott az élre, Esteban Ocont és Valtteri Bottast megelőzve. Kisvártatva Russell is megérkezett a meccsbe, először egy másodperces lemaradásban, de keményebb keverékeken körözött, de nemsokára már ismét a tábla tetején olvashattuk a nevét.

Közben Bottas egy nagyon erős kört futott, de pályaelhagyás miatt elvették tőle, így a csapattárs maradt az élen. Leclerc után Carlos Sainz is műszaki problémákkal küszködött, a hatalmas tempó és a pálya egyenetlenségei a spanyol autóját is legyilkolták. Sokat lehetne még boncolgatni a történéseket, de az edzés felétől elkezdődtek a versenyszimulációk, így a köridők sem változtak már érdemben. Ez pedig azt jelenti, hogy George Russell ismét villantott, és a második szabadedzést is behúzta. Mögötte Max Verstappen és Sergio Perez végzett, de ismét sokat mondó a fiatal brit eltérő abroncson futott ideje.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Motorsport Week

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük