FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ex F1 pilóta: „Ha a Mercedes le is igazolja George Russellt, akkor sem fogják hagyni, hogy nyerjen”

Igencsak kemény és szokatlanul őszinte beszéddel jelentkezett az egykori Formula-1-es versenyző, John Watson. A Penske, Brabham és McLaren istállók ötszörös futamgyőztese szerint nem valószínű, hogy a Mercedesnél megadják majd a lehetőséget Russellnek, de ha mégis, abban sem lesz sok köszönet…

A brit sportoló úgy véli, hogy a várakozásokkal ellentétben Valtteri Bottast fogják bejelenteni a német istállónál, méghozzá azért, mert Lewis Hamilton ezt akarja:

„Azt gondolom, hogy Lewis Bottast akarja, és ez érthető is, hiszen a finn az igazi álom csapattárs. Engedelmes, lenyeli a békát, megelégszik morzsákkal, míg Georgetól azzal számolhatnak, amit tavaly Bahreinben mutatott. Ki akarná ezt a jól megszokott kényelem helyett? Hamiltonnak szava és hatalma van a csapatánál, valamint a Mercedes családon belül, és jó indoka van arra, miért válassza az istálló az óhajának megfelelően Bottast.

George Russell egy ifjú és éhes oroszlán, ráadásul kivételes tehetség, aki nem menne bele a Bottas szolgai szerepébe. Ha pedig ő lenne Hamilton csapattársa, akkor abból könnyen káosz lehetne, amivel megnyitnák az utat a Red Bull Racingnek, mivel a szikrázó küzdelmükkel éppen az ellenfelet segítenék. Szerintem ezt elkerülendő az lesz a vége, hogy a Mercedes végül megtartja majd Valtteri Bottast. Őt ismerik, tudják mire számíthatnak tőle, és azt is, hogy ha megkérik valamire, azt engedelmesen végre fogja hajtani. Ha tévednék, és mégis Russell lenne a befutó, akkor is egészen biztos vagyok benne, hogy Georgeot másodhegedűs létre fogják kárhoztatni, egészen addig, míg Hamilton visszavonul. Én magam nagyon szeretném őt megnézni a Mercedesben, de ha szerződtetik is, jobban teszi, ha felkészül arra, hogy nem fogják engedni a világbajnokságért harcolni.” – mondta el Watson.

Ti mit gondoltok, valóban képesek lennének egy ilyen lépésre a Mercedesnél?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

2 thoughts on “Ex F1 pilóta: „Ha a Mercedes le is igazolja George Russellt, akkor sem fogják hagyni, hogy nyerjen”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.