Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando Alonso szerint George Russell a legjobb fiatal

Meglepő kijelentést tett a következő évben visszatérő spanyol világbajnok. Szerinte a feltörekvő generációból Russel az abszolút legfelkészültebb, rá vár a legfényesebb jövő.

Némi átfedés kiérezhető Alonso szavaiból, amikor a mezőny egyik sereghajtójának egyébként tagadhatatlanul nagy formátumú versenyzőjét nevezi meg első számú tehetségként. Kísérteties a hasonlóság, ugyanis 2001-ben szintén egy olyan ifjoncot tartott a szakma kiugrónak, aki az utolsó helyeken kullogott. Őt történetesen Fernando Alonsónak hívták:

„Nagyon nagyon tehetséges versenyzői generáció bontogatja most a szárnyait az F1-ben. Rettentően felkészülten érkeztek meg, látszik, hogy az akadémiákon profi munkát végeztek velük, sok segítséget kaptak, ezt pedig remek teljesítménnyel hálálják meg. Nagyon sokra hivatottak, de úgy gondolom, mindannyiuk közül George Russell a legjobb. Hétről-hétre minden versenyen hibák nélkül teljesít, a nyers tempója pedig lenyűgöző. Szerintem övé a jövő.” – nyilatkozott igencsak elismerően kollégájáról a Renault F1 Team régi-új versenyzője.

A nem maradt adós a válasszal Russell, aki hatalmas dolognak tartja nagynevű példaképének elismerését:

„Hihetetlenül motiválnak ezek a szavak, amelyekkel Fernadno Alonso illetett. Nagyon hálás vagyok neki ezért, és már alig várom a következő szezont, hogy ellene versenyezhessek. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit le fog nyűgözni a teljesítményével!” – zárta mondandóját a brit tehetség.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük