Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Franz Tost: “Russell már most jobb, mint Hamilton”

Íme, az iskolapéldája annak a helyzetnek, mikor kibújik a szög a zsákból, és az interjúztatott személy feloldódik a riporter „karmai között”.

Az AlphaTauri csapatvezetője a minap kedélyesen nyilatkozgatott csapatának jövő évi felállásáról, amikor becsúszott egy kérdés a 2023-as bajnokság esélyeseivel kapcsolatban. Tost hirtelen elfelejtkezett a jóneveltségről, és bedobta, hogy ha a Mercedes erős autót csinál, akkor George Russell jelenti majd az igazi kihívást Max Verstappennek, nem Lewis Hamilton… Ahogy azt korábban már megírtuk, maga George Russell is úgy nyilatkozott, hogy készen áll a világbajnoki csatára, most Tost is megerősítette ebben:

„Yuki Tsunoda és Nyck de Vries személyében 2023-nak is erős párossal vághatunk neki. Yuki nagyon sokat fejlődött és ért a mögöttünk hagyott szezonban, és Nyck kvalitásaiban is nagyon bízom, szóval izgatottan várom, mit hoz nekünk a jövő év. Ami a bajnokságot illeti, most is Max Verstappent tartom a legnagyobb favoritnak, talán csak az általa diktált dominancia lesz kisebb. Akik felvehetik vele a versenyt, az Charles Leclerc és George Russell, utóbbi már most erősebben teljesít, mint a hétszeres világbajnok csapattársa. Azt gondolom, hogy ha George kellően versenyképes autót kap, akár bele is szólhat a világbajnokságért folytatott csatába, és kis szerencsével győzhet is.” – elmélkedett Franz Tost az istállójáról, és a Formula-1-es világbajnokság esélyeiről.

Erős kijelentés, de cseppet sem valóságtól elrugaszkodott. Ti mit gondoltok, a jelenlegi Russell már most sokkal jobb, mint Hamilton?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük