FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

George Russell: „MEGEDZŐDVE és kiéhezve várom az új szezont”


Még kérdéses, hogy a Mercedes istállónak milyen technikát sikerül összepakolni 2022-re, de hogy motivációban nem lesz hiány, az szinte biztos. Hatványozottan igaz ez George Russellre!

Míg Lewis Hamilton hosszú ideje domináns autóban ül (és emiatt talán kicsit el is kényelmesedett), addig George Russell esetében ez cseppet sem elmondható. Sokak szerint ez egy olyanfajta előny lehet a fiatal versenyzőnél, amellyel Hamilton még csak nem is számol:

„Őszintén hálás vagyok a Williamsnél megélt nehézségekért, amiket együtt vészeltünk át. Az elmúlt három esztendőben bőven kijutott a sikertelenségből, a küzdelemből, a nehéz szituációkból, ennek köszönhetően egy erősebb és fejlettebb autóban már minden könnyebb lesz nekem… A Williamsnél sokat küszködtünk, komoly korlátokkal szembesültünk. Ott van például az abroncsok munkára bírása, a fékek üzemi hőfokra tornászása, vagy éppen a többiek mögötti autózás – ezekkel kapcsolatban talán mi voltunk a legnehezebb helyzetben. Nagyon sokat küzdöttünk ezekkel a problémákkal, azért, hogy tartani tudjuk a pozíciónkat. Ezzel szemben ha egy gyors autóban ülsz, bizony kinyílik a világ, minden olyan könnyedén összeáll…

Ezekkel a gondokkal megütközve sokkalta kiforrottabb pilótává váltam, pozitívan hatottak rám a leckék. Olyan fajta tudást szereztem meg, amit az élmezőnyben autózva lehetetlen lett volna. Ettől magabiztosabb lettem, és ha egy nehezen vezethető autó kerül majd a kezeim közé, akkor sem fogok megijedni. Még nem tudom, mit hoz nekem 2022, de az biztos, hogy ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött sikerre éhesen és magabiztosan ülök majd a Mercedes volánja mögé.” – beszélt őszintén a várakozásairól Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.