FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

George Russell megkövette Valtteri Bottast és a Mercedest is!

Az Emilia Romagna Nagydíj egyik kulcsfontosságú pillanata Russell és Bottas ütközése volt, melynek hatására mindkét pilóta kénytelen volt feladni a versenyét. A kedélyek nehezen csillapodnak, a pilóták felelősségét illetően a vélemények abszolút megoszlanak.

Például Toto Wolff érezhetően Bottas pártját fogja az eset után, ez pedig a Williams fiataljának álláspontját is megváltoztatta… Russell ma Twitter üzenetben kért elnézést a történtekért:

„Nem a tegnapi versenyemre vagyok a legbüszkébb. Ez lehetett volna az egyik legnagyobb esélyünk idén a pontszerzésre. Nagyon sokat jelentett volna számunkra, így vállaltam a kockázatot, de nem jött be, ezért pedig nekem kell vállalnom a felelősséget. Átgondolva a dolgokat, már tudom, hogy sokkal jobban kellett volna kezelnem a helyzetet. Elragadtak az érzelmeim, a pillanat hevében cselekedtem és szólaltam meg úgy, ahogy.

Szeretnék elnézést kérni Valtteritől, a Mercdestől, a Williamstől, mindenkitől, akit megbántottam a viselkedésemmel. Ez nem jellemző rám, többet vártam és várok magamtól, tudom, hogy a szurkolóink is így éreznek. Jó lecke volt ez számomra, kemény dolgokon vagyunk túl, de ettől csak jobb és érettebb ember, versenyző leszek. Ettől a pillanattól a portugál futamra fókuszálok, ahol meg akarom mutatni, milyen is vagyok én igazából. Köszönök minden üzenetet, a negatívokat is, ezek segítenek engem a fejlődésben!”

Mi a magunk részéről inkább George Russell hibájának gondoljuk a történteket, de nagyon is átérezzük a helyzetét: Mercedest előzni egy Williamsben – meg kellett próbálni!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.