George Russell: „Rettentő nehéz volt visszaülnöm a Williamsbe”

De nem (csak) azokból az okokból, amire elsőre a közvélemény gondol. Russell gyorsan hozzászokott a könnyen vezethető és kezes Mercedeshez, emiatt a szezonzárón sokat erőlködött a régi-új autója volánjánál.

Az elmúlt idők egyik legnagyobb nyertese és vesztese is a fiatal brit volt, aki a sereghajtótól történt felléptetése után parádésan szerepelt a Mercedesnél, de a futamgyőzelem drámai körülmények között csúszott ki a kezéből. Ezek után már eleve nehéz volt neki a visszatérés, de nem csak emiatt volt komplikáltabb felvenni a ritmust azzal az autóval, amelyben az egész szezon alatt versenyzett:

„Ha őszinte akarok lenni, akkor igen, nehezebb volt visszaülni a Williamsbe, mint átülni a Mercedesbe. A németek autója mindent megad, amit csak egy pilóta elvárhat egy versenyautótól, ezért is sikerült olyan gyorsan alkalmazkodnom hozzá. A Mercedesben érzed azt, hogy te irányítasz, csak kontrollálnod kell az eseményeket, míg a Willamsnél néha az autó irányítja a versenyzőt. Természetes, hogy ezek után nehezemre esett egy olyan gépből kiszállni, amely minden percben örömet okoz, és visszaülni egy rakoncátlanabb autóba. A Williamsnél összeszedett tapasztalatom és vezetési stílusom hátráltatott a Mercedesnél. Ha a Mercedest tudod vezetni valahogy, attól még a Williamst nem tudod majd ugyanúgy vezetni, és ez fordítva is igaz.” – mondta el Russell.

A 2020-as szezon egyik legnagyobb konzekvenciája a határvonalak elmosódása volt, amelynek során beigazolódott: mit sem számít az, hogy 1 vagy 11 éve vezet valaki a Forma-1-ben, a lényeg a tehetség. Éppen ezért nagyon nehéz lenyelni a tényt, hogy George Russell a Willamsnél kezdi majd meg a 2021-es esztendőt is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel