George Russell: „Rettentő nehéz volt visszaülnöm a Williamsbe”

De nem (csak) azokból az okokból, amire elsőre a közvélemény gondol. Russell gyorsan hozzászokott a könnyen vezethető és kezes Mercedeshez, emiatt a szezonzárón sokat erőlködött a régi-új autója volánjánál.

Az elmúlt idők egyik legnagyobb nyertese és vesztese is a fiatal brit volt, aki a sereghajtótól történt felléptetése után parádésan szerepelt a Mercedesnél, de a futamgyőzelem drámai körülmények között csúszott ki a kezéből. Ezek után már eleve nehéz volt neki a visszatérés, de nem csak emiatt volt komplikáltabb felvenni a ritmust azzal az autóval, amelyben az egész szezon alatt versenyzett:

„Ha őszinte akarok lenni, akkor igen, nehezebb volt visszaülni a Williamsbe, mint átülni a Mercedesbe. A németek autója mindent megad, amit csak egy pilóta elvárhat egy versenyautótól, ezért is sikerült olyan gyorsan alkalmazkodnom hozzá. A Mercedesben érzed azt, hogy te irányítasz, csak kontrollálnod kell az eseményeket, míg a Willamsnél néha az autó irányítja a versenyzőt. Természetes, hogy ezek után nehezemre esett egy olyan gépből kiszállni, amely minden percben örömet okoz, és visszaülni egy rakoncátlanabb autóba. A Williamsnél összeszedett tapasztalatom és vezetési stílusom hátráltatott a Mercedesnél. Ha a Mercedest tudod vezetni valahogy, attól még a Williamst nem tudod majd ugyanúgy vezetni, és ez fordítva is igaz.” – mondta el Russell.

A 2020-as szezon egyik legnagyobb konzekvenciája a határvonalak elmosódása volt, amelynek során beigazolódott: mit sem számít az, hogy 1 vagy 11 éve vezet valaki a Forma-1-ben, a lényeg a tehetség. Éppen ezért nagyon nehéz lenyelni a tényt, hogy George Russell a Willamsnél kezdi majd meg a 2021-es esztendőt is…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel