FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

George RUSSELL: „Számomra Michael Schumacher az ISTEN”

A Mercedes PR csapata egy remek kérdezz-felelek riportot durrantott össze az istálló új pilótájával. Russell mesélt a kedvenc pályájáról, a legnehezebb és a legjobb F1-es pillanatairól, valamint azt is elárulta, ki a példaképe.

Az ifjú brit Silverstone-t kedveli a legjobban (mert volna mást mondani…), legkínosabb pillanata az Emilia Romagna Nagydíjon elszenvedett balesete volt, legjobban Lewis Hamilton emlékezetes pótlása tetszett neki, egyértelmű kedvenceként pedig egy hétszeres világbajnokot nevezett meg. Nem, nem a leendő csapattársát.

Russellnek mindig is Michael Shumacher volt az embere, és jól tudja, hogy most ahhoz a csapathoz csatlakozik egy sokszoros világbajnok mellé, amelyet a sportág német legendája indított el az úton. A Mercedes ifjú versenyzője azt is elárulta, fiatalként melyik F1-es momentum babonázta meg leginkább:

„Egyértelműen a 2009-es Ausztrál Nagydíj. Élénken él az emlékeimben Jenson Button remek győzelme a Brawn-Mercedes volánja mögött. Végig vezetve nyerte meg a futamot. Azért is különleges emlék ez számomra, mert most a jogutód istállónál léphetek Jenson örökébe.” – mondta el Russell, aki nem akarja az idejét fecsérelni, és példaképéhez hasonlóan hamar szeretne belekezdeni a dobogós helyezések gyűjtésébe.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.