FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Russell: „FRUSZTRÁL, hogy még nincs futamgyőzelmem”

A nem megfelelő ember, a nem megfelelő helyen és nem megfelelő időben? Ez nem a Die Hard II., hanem George Russell és a Mercedes istálló helyzete napjainkban. A fiatal brit élvezi a közös munkát Lewis Hamiltonnal, ugyanakkor frusztrálják is őt 2022 eddigi történései.

Ami abszolút nem is csoda, hiszen ha valaki világbajnokságot akar nyerni, arra aligha van volt jobb opció a nyolcszoros konstruktőri győztes német istállónál.

„Ha a szezon előtt valaki azt mondta volna nekem, hogy hét futam után sem lesz még győzelmem a Forma-1-ben, valószínűleg kinevettem volna az illetőt. Ám ez a Mercedes már nem az a Mercedes, ami 2021-ben volt. Ha megnézzük az autó tempóját, akkor viszont egy szavam sem lehet arra, ahol most állok. Azt gondolom, hogy mindent kihoztam a lehetőségeimből, és nem igazán tudtam volna ennél jobban teljesíteni. Természetesen azon dolgozunk, hogy minél többet hozzunk ki az autónkból, és erre meg is van az esélyünk.

Az ember mindig jobbat és jobbat szeretne, én is pont erre vágyom: futamokat és világbajnokságot akarok nyerni! Ez még optimális esetben sem lenne egyszerű, hiszen elképesztő ellenfelekkel kell megharcolni. Max Verstappen és Charles Leclerc nagyon magasra emelik a lécet, de csapattagként és pilótaként is az a célom, hogy megugorjam ezt a szintet.” – nyilatkozta le Russell, aki fura módon hétszeres világbajnok csapattársát nem említette a legnagyobbak között. Indulhatnak az összeesküvés elméletek…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.