FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Russell: „Nem mozgat meg a tudat, hogy legyőzöm Hamiltont”

A fiatal brit igencsak erősen kezdett a Mercedesnél, majd minden versenyen Lewis Hamilton előtt végzett, a világbajnoki pontversenyben is jócskán megelőzi őt.

Ám mindez nem izgatja George Russellt, hiszen az autójuk versenyképessége eddig jócskán elmarad az előzetes várakozásaiktól. Russellék most egy emberként azért küzdenek, hogy ez megváltozzon:

„Ez egy kis dolog, aminek az esetünkben semmiféle jelentősége nincs. Minden pilóta szeretné legyőzni a csapattárását, így természetesen nem rossz érzés, hogy ez sikerül, de a hangsúly máson van. Nem ötödik-hatodik helyekért akarunk harcolni, hanem közös munkával akarunk feljebb és előrébb jutni. Ebbe pedig most még nem fér bele a házon belüli rivalizálás, mert az összképet nézzük, és hosszabb távon gondolkodunk. Azért vagyunk itt, hogy futamokat és világbajnokságot nyerjünk, de mostanság ettől nagyon messze került a csapat. Egyetlen hétvége alatt nem leszünk képesek felzárkózni, ebben a fejlesztések sem fognak érdemben segíteni. Hogy eredményesen tudjuk ezt orvosolni, ahhoz először meg kell értenünk az autónkat.” – nyilatkozott nem túl bizakodóan George Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.