FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Várható volt, BEKÖVETKEZETT: ˙George Russell a Mercedes versenyzője!

Az év talán legizgalmasabb híre köszöntött ma ránk: tengernyi vajúdás és kétséges nyilatkozat után a Mercedes istálló végre hivatalosan is bejelentette: 2016 után újra valódi ellenfelet kap Lewis Hamilton!

Toto Wolffék több dolog miatt is lépéskényszerben voltak. George Russellt a Red Bull Racing is szerette volna megkaparintani, és a lassacskán visszavonuló Lewis Hamilton minőségi utódlásáról is muszáj volt gondoskodniuk:

„Végre bejelenthetem, 2022-től a Mercedes csapat pilótája leszek. Ez mind szakmailag, mind személyesen egy nagyon különleges nap a számomra. Lázba hoz a gondolat, hogy csatlakozhatok a Mercedes istállóhoz, és szintet léphetek a pályafutásomban, ugyanakkor kicsit fáj is a szívem, hiszen itt kell hagynom a Williamst, ahol nagyon sok barátra és kedves ismerősre tettem szert az elmúlt évek alatt.

Óriási esélyt kaptam, amit nem fogok elereszteni, ugyanakkor nagyon komoly kihívás elé nézek. Valtteri Bottas remek teljesítményt nyújtott, kitűnő csapatjátékosként győzelmekkel, folyamatos dobogós helyezésekkel segítette a csapatot a világbajnoki szereplésben. Nagyon igyekezni fogok, hogy megháláljam ezt a lehetőséget, a belém fektetett bizalmat. Kész vagyok vállalni a rám eső részt abban, hogy együtt folytassuk a sikersztorit. Szeretném, ha Lewis Hamilton büszke lenne rám, és szeretnék minden idők egyik legjobbjától tanulni. Meredek lesz, de minden tekintetben készen állok a feladatra!” – tartotta meg ülésfoglaló beszédét George Russell.

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy különleges 2022-es év, és egy nagyon érdekes F1-es szezon vár ránk…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.