Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Villeneuve: „Már Russell a Mercedes vezérpilótája”

A kanadai világbajnokról tudjuk, hogy szeret élesen és kíméletlenül véleményt formálni, és Jacques Villeneuve most sem hazudtolta meg önmagát.

Az exversenyző szerint Lewis Hamilton motiválatlanná vált, miközben George Russell szárnyal, így az a véleménye, hogy a Miami Nagydíjon végleg eldőlt a vezér szerepe:

„Miamiban őrségváltás történt a Mercedesnél, Russell szárnyal, Hamilton pedig próbál fennmaradni. Ezt többek között a sok-sok harc és ellenfelek nélkül töltött évnek tudható be, nagyon nehéz neki felvenni a kesztyűt és harcba szállni. Úgy kellene versenyezni, mint amikor Fernando Alonso ellen megkezdte a pályafutását, a gond csak az, hogy ezt nem tőle látjuk, hanem a csapattárásától. Russell nem ijed meg saját döntéseket hozni, és ez ki is fizetődött neki a legutóbb.

Hamiltont elhagyta a legendás szerencséje, semmi nem jön neki össze mostanában, de ha valaki, akkor ő tudja, hogyan másszon ki ebből a gödörből. A nagy kérdés csak az, lesz-e hozzá elég ereje/motivációja… Szerintem még mindig kísérti őt a tavalyi szezonzáró verseny szelleme, és úgy érzi, hogy jogtalanul elvették tőle a világbajnoki címet. Arról viszont szemernyi kétségem sincs, hogy Max Verstappen megérdemelten győzött, ehhez csak elég megnézni azt, hogy most is milyen formában versenyez.” – osztotta meg gondolatait Villeneuve.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: LAT Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük