FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Williams mérnök: Russell egy szinten van Hamiltonnal

George Russell előző csapatának teljesítménymérnöke úgy látja, hogy a náluk edződött fiatalnak jó esélyei lesznek a Mercedesnél. A szakember szerint nem indul hátrányból, sőt!

Dave Robson, a nevezett istálló teljesítménymérnöke nagyon jól ismeri George Russellt, hiszen az elmúlt három évben szorosan együtt dolgozott vele. Ahogy azt is tudja, Jenson Button, vagy akár Lewis Hamilton mire képes, hiszen a McLarennél töltött idő alatt kiismerte az említett versenyzőket. Ezekre a tapasztalatokra alapozva Robson azt állítja, hogy Russellnek nincs mitől tartania:

„Sokat fejlődött a Williamsnél, de tény, hogy a Mercedesnél versenyezni egy magasabb szintet jelent. Én jól ismerem George stílusát, és a munkamorálját, így abszolút ki merem jelenteni, hogy semmilyen téren nem marad el a két világbajnok mögött.

Ösztönös tehetsége van ahhoz, hogy vezesse a csapatot, lelkes, motivált, és remek vezetői képességekkel van megáldva. Magabiztos srác, aki képes meghozni a megfelelő döntéseket, akkor, amikor arra szükség van. Mellette rendkívül tehetséges pilóta, akiben minden adottság megvan ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából, és komoly nyomás alatt is jól teljesítsen. Fiatal kora ellenére határozott véleménye van arról, milyennek akarja az autót, hogyan állítsuk be a szabadedzésekre, az időmérőkre. Az egyik legjobb stratégiai érzékkel megáldott versenyzője ő a mezőnynek.” – mondta a volt kolléga.

Ha ehhez hozzávesszük a korát, a vehemenciáját, és a tényt, hogy Hamiltonnan ellentétben rengeteget harcolt a mezőny sűrűjében, nyugodtan konstatálható, hogy előbb-utóbb nehéz perceket fog okozni rekorder csapattársának.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.