Williams mérnök: Russell egy szinten van Hamiltonnal

George Russell előző csapatának teljesítménymérnöke úgy látja, hogy a náluk edződött fiatalnak jó esélyei lesznek a Mercedesnél. A szakember szerint nem indul hátrányból, sőt!

Dave Robson, a nevezett istálló teljesítménymérnöke nagyon jól ismeri George Russellt, hiszen az elmúlt három évben szorosan együtt dolgozott vele. Ahogy azt is tudja, Jenson Button, vagy akár Lewis Hamilton mire képes, hiszen a McLarennél töltött idő alatt kiismerte az említett versenyzőket. Ezekre a tapasztalatokra alapozva Robson azt állítja, hogy Russellnek nincs mitől tartania:

„Sokat fejlődött a Williamsnél, de tény, hogy a Mercedesnél versenyezni egy magasabb szintet jelent. Én jól ismerem George stílusát, és a munkamorálját, így abszolút ki merem jelenteni, hogy semmilyen téren nem marad el a két világbajnok mögött.

Ösztönös tehetsége van ahhoz, hogy vezesse a csapatot, lelkes, motivált, és remek vezetői képességekkel van megáldva. Magabiztos srác, aki képes meghozni a megfelelő döntéseket, akkor, amikor arra szükség van. Mellette rendkívül tehetséges pilóta, akiben minden adottság megvan ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából, és komoly nyomás alatt is jól teljesítsen. Fiatal kora ellenére határozott véleménye van arról, milyennek akarja az autót, hogyan állítsuk be a szabadedzésekre, az időmérőkre. Az egyik legjobb stratégiai érzékkel megáldott versenyzője ő a mezőnynek.” – mondta a volt kolléga.

Ha ehhez hozzávesszük a korát, a vehemenciáját, és a tényt, hogy Hamiltonnan ellentétben rengeteget harcolt a mezőny sűrűjében, nyugodtan konstatálható, hogy előbb-utóbb nehéz perceket fog okozni rekorder csapattársának.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: AFP

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel