Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kevin Magnussen: „Nem értek egyet teljes mértékben a BLM mozgalommal”

Homokszem került a Lewis Hamilton által hajtott gépezetbe. Minden igyekezete ellenére a Brit Nagydíjon csökkent a térdelők tábora, Magnussen sokallt be a dologtól.

Az eddigi tizennégy rasszizmus elleni harc jegyében térdelő versenyző létszáma apadni látszik. Még nem tudni, hogy ez milyen hatással van a többiekre, mindenesetre érdekes pillanatok szem és fültanúi lehettünk:

„Nem értek vele egyet teljes mértékben és nem is támogatom tovább térdeléssel a Black Lives Matter mozgalmat. Félreértés ne essen: a rasszizmus ellen vagyok, aminek minden eszközzel megálljt kell parancsolni! De… Úgy tartom, minden versenyzőnek és embernek szíve joga eldönteni, milyen módon akar/nem akar tiltakozni, vagy kifejezni a témával kapcsolatos érzéseit. Először letérdeltem, de a továbbiakban szeretném autonóm módon érvényre juttatni a saját gondolataim.” – mondta el őszintén a dán pilóta.

A hétvége előtt a többek között a Magyar Nagydíjon látott szervezetlen tiltakozás miatt egységes fellépést követelő Hamilton nem érti Magnussent:

„Nagyon örülök, hogy a rajt előtt minden pilótatársam felvette a rasszizmus elleni harcot hirdető pólót. Azt nem tudom, hogy ő miért nem térdelt le, még nem beszéltünk erről. Legfontosabb, hogy mi versenyzők tiszteljük a másik álláspontját, és megtaláljuk a közös hangot. Talán csak a Forma-1 által kezdeményezett párbeszédre van szükség ehhez, mert a sportág vezetése még nem alakított ki az ügyben kollektív álláspontot.” – foglalta össze gondolatait a BLM élharcos.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel