Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

És akkor KIMINÉL egyszer csak csöngetett a postás…

Lehet szenvedélyesen imádni, vagy épp megrögzötten gyűlölni a Scuderia Ferrarit, de elvitatni őket aligha. Ugyanez érvényes Kimi Raikkönennel kapcsolatban is. Az F1 történelem legősibb tradícióival rendelkező maranellóiak és világbajnokuk neve most ismét a hírportálok csúcsára repült.

Méghozzá azzal, hogy a vörösök beváltották az ígéretüket, amelyet még 2018-ban Raikkönennek tettek. A derék jégembert abban az évben eresztették szélnek a vörösök, de a válás egyáltalán nem hagyott rossz szájízt a felekben. Talán valahol mindketten érezték, nem működik a közös projekt, de a barátság megmaradt, melynek ékes bizonyítékaként a Scuderia Ferrari ígéretéhez híven postára adta az Austinban Raikkönnen által győzelemre vezetett SF71 H névre keresztelt versenyautót.

A Ferrari még 2018-ban ajánlotta fel búcsúajándék gyanánt a gyönyörű és horribilis értéket képviselő versenygépet, amely már meg is érkezett a rendeltetési helyére. A lepakolás pillanatai valószínűleg még az érzelmeit remekül palástoló Iceman szemeibe is belecsaltak néhány könnycseppet.

Az ex Ferraris, jelenleg az Alfa Romeo kötelékébe tartozó pilóta már el is helyezte a csodát az őt megillető helyen, méghozzá  a szeretett krosszmotorjai között. Vitán felül áll, hogy Kimi mindezt megérdemelte, hiszen máig ő az olasz mamut utolsó világbajnoka, és a Scuderia történelemkönyvének egyik legékesebb lapja. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a maga kilenc szezonjával, tíz futamgyőzelmével és hét pole pozíciójával, na meg a számos felejthetetlen húzásával örök emlék marad, mind a csapat, mind a szurkolók szívében.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images