FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Giovinazzi: „Kimi emberként és versenyzőként is példakép”

Antonio Giovinazzi helyzete több szempontból is különleges. Pályafutása figyelemreméltóan indult, aztán majdnem kerékbetört, a jelen helyzet miatt pedig még várat magára az igazi kibontakozás. Ennek ellenére az olasz elégedett ember, és különösen büszke, hogy egy világbajnok csapattársaként edződhet.

Giovinazzi ekként is kezeli a finnt, példaképként tekint rá:

„Nehéz volt a kihagyásom után visszatérni, az pedig tovább bonyolította a dolgokat, hogy egy világbajnok csapattársaként kellett helytállnom. Nem volt egyszerű, szokatlanok voltak a test-test elleni harcok, de Kimi megmutatta a helyes irányt. Ha az autó jó volt az első tízbe, ő ott volt vele, ezzel pedig rettentően inspirált engem.

Néhány futam után egyre jobban azon gondolkodtam, hogyan lehetnék gyorsabb. Ekkor kezdtem el őt figyelni, igyekeztem kielemezni, ellesni a mozdulatait. Így a szezon második felére sikerült rá felzárkóznom, és előnyt tudtam kovácsolni abból, hogy ő van a boksz másik oldalán.

 „Mindenki úgy tartja, hogy itt a jégember, és ő egy rideg pali, de azaz igazság, hogy ha négyszemközt vagy vele, távol a kameráktól és a világ zajától, akkor mindez megváltozik. Kimi egy nagyon is vicces, szerethető és közvetlen karakter, többek között ezért is nézek fel rá.” – zárta gondolatait az olasz, aki idén már jó eséllyel akár meg is csípheti nagynevű mentorát.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images