Lotus mérnök: „Kimiben sokkal több volt…”

Egykori kollégája szerint Kimi Raikkönen elpazarolta az istenáldotta tehetségét, nem tette bele azt a munkát a karrierébe, amivel többszörös világbajnok is válhatott volna belőle.

Alen Permane szép pályafutást tudhat magáénak, dolgozott Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval is, így érdemes odafigyelni arra, amit mond. Kimi Raikkönennel felemás viszonyt éltek meg, viszont a szakember elképesztő tehetségnek tartotta, és tartja a mai napig is a finn pilótát. Az már másik lapra tartozik, hogy mit gondol a munkamoráljáról, vagy leginkább annak hiányáról… Permane egyértelmű meglátása, hogy Raikkönen sokkal-sokkal fényesebb karriert futhatott volna be:

„Nagyon is tudjuk, mitől lett világbajnok, ahogy arról is van fogalmunk, miért csak egyszeres győztes. Nem vagyok versenyzőmentor, sem sportpszichológus, de fájdalmas volt látni és megélni mindazt, hogy mennyire keveset fektetett bele a versenyzésbe. Tudom, hogy frusztráló ezt hallani, de nagyon sok szakmabeli osztja ezt a véleményt.


Viszont a tehetsége… Az valami fenomenális! Ösztönös, veleszületett, istenadta, ezek a szavak ugranak be vele kapcsolatban először. De ha erre gondolok, minduntalan felteszem a kérdést is: mi lett volna, ha? Mire lett volna képes, ha annyit dolgozik magán, mint Lewis Hamilton. Őt semmi más nem hajtja, csak az, hogy jobb versenyzővé váljon, és sikeres legyen. Kiminél ezek a dolgok mindig is hiányoztak, és mégis világbajnok lett. Gondoljanak csak bele, meddig juthatott volna, ha egy kicsit több komolyságot mutat…” – gondolkodott el Permane, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem kritikának szánja a szavait.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

 

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel