FansBRANDS Forma 1 webáruház
FansBRANDS VIP Tagság
FansBRANDS VIP Tagság
5000 forint ajándékba
Forma 1 futamértesítő
Hivatalos Forma 1 üzlet

Mi lesz veled Kimi Raikkönen??

Egy megosztó személyiség addig jó, amíg van mögötte teljesítmény. Kimi Raikkönenre ez már nem feltétlenül igaz, 2007 világbajnoka lassan egy évtizede adós azokkal a mutatókkal, ami aktuális istállóinak technikai hátterét ismerve elvárható lenne. Magánvélemény következik.

A Lotusnál még egész komoly felvillanásai voltak a finnek, de a legújabb Ferraris korszakától számítva már minden szezonban markánsan ledominálta őt az aktuális csapattársa, Fernando Alonso vagy épp Sebastian Vettel. Legutolsó futamgyőzelmét több mint öt évvel ezelőtt aratta a jégember, csupán egyetlen pole pozícióra futotta azóta, ezt pedig még rajongói szemmel is lehetetlen a népszerűség nimbusza mögé bújtatva feledni. A Scuderia Ferrari egyébként is egy markánsan teljesítményorientált gárda, ahol nem fér bele a hiba, és nem jár taps a megingásért.

Félreértés ne essék, Raikkönen stabilan versenyez, ám nem lehet nem észrevenni, hogy olyan technikákból képtelen valamirevaló eredményeket kisajtolni (vb sansszal rendelkező autó esetében ne vágjuk magunkat hanyatt a harmadik helyektől), melyekkel a csapat másik fele rendszerint a világbajnoki címért harcol. Meddig mehet még ez így? Gyanítható, hogy már nem túlzottan sokáig.

Lassan elfogy a muníció Kiminél – Kép forrása: f1.com

Még csak nem is az igazi eredmények elmaradása fogja nyugdíjba küldeni a jó öreg Kimit, megteszi majd ezt maga a rendszer. Jelen pillanatban a Formula-1 öles léptekkel száguld a showbusiness irányába, ahol a világ egyik legkomolyabb szórakoztató iparágaként már egyre nehezebben engedheti meg magának a Raikkönen által képviselt stílust. A modernkor versenyzőjének egyszerre kell kiszolgálnia a franchise-t, a médiát, szponzori eseményeken a legjobb arcot mutatni, és akkor még szó sem esett a rajongókról. Mint tudjuk, ezek közül egyik sem vallható Kimi erősségének.

A küszöbön toporgó fiatalokról sem érdemes megfeledkezni, hiszen Max Verstappen, Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, Charles Leclerc vagy éppen Pierre Gasly rettentően agilisak, sikerre éhesek. Daniel Ricciardóról már nem is beszélve. Ők azok a reménységei a Forma-1-nek, akik színt visznek a képletbe, fiatalos lendületükkel és akarásukkal feldobnak egy-egy laposabb futamot. És ők azok, akik egy Ferrari ülésért még a saját édesanyjukat is eladnák: tehát lehet félnivalója annak, akinek a sarkát ezek a srácok tapossák.

Raikkönen egyedüli támpontja a hatalmas rutin, melyet ebben az évben még megpróbálhat előnyére váltani és kamatoztatni Sebastian Vettel világbajnoki harcát segítve – ám érzésünk szerint ez lehet az utolsó szezonja. Ha az év végén győz a Scuderia, akkor egy diadalmenet végén, a fényben sütkérezve mehet nyugdíjba Kimi Raikkönen, ám ellenkező esetben őt is elsöpörheti Sergio Marchionne haragja.

Itt az idő elbúcsúzni? – Kép forrása: f1.com

A helyzetet remekül foglalta össze Martin Brundle volt Forma-1-es versenyző, a Sky televízió riportere: „Úgy látom, Kimi elérkezett pályafutása végéhez. Még időnként képes megvillanásokra és versenyképes tempóra, de már nem tud folyamatosan magas szinten vezetni. Emiatt már Sebastian Vettel hátvédjének sem az igazi…”

Mi lesz veled, Kimi Raikkönen?

Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy megismerjenek minket a magyar Forma 1 rajongók! Ígértem Neked egy kupon kódot, de kettőt is kapsz és eldöntheted, hogy melyiket használod fel.

500 forintos kupon: BLOG500 vagy 5%-os kupon: BLOG5

És ezek a kuponok azért jók, mert AKCIÓS termékekre is használhatók Kattints ide ha szeretnéd felhasználni!

Köszönjük, hogy megosztottad a cikket! Látszik, hogy egy vérbeli Forma 1 rajongóval van dolgunk, ezért most megajándékozunk egy 500 forintos kupon kóddal, amit felhasználhatsz bármilyen - akár akciós - termékre is a FansBRANDS Forma 1 webáruházban.
Kupon kód: BLOG500

11 thoughts on “Mi lesz veled Kimi Raikkönen??

 1. Totide says:

  Ha elmegy, ismét egy színfolttal kevesebb lesz. A fiatalok szinte már futószalagon készülnek, határtalan egóval és bizonyítottan nagy tudással. Csakhogy unalmasak. Úgy, mint ahogy az F1 is unalmas. Csak az “öregek” tudnak még egy kis színt vinni bele, akik versenyeztek még a korábbi érában, az F1 fényesebb időszakában . Mint Kimi. Szerintem ez a sor Riccardoval zárható is. A Jégember után már a gépemberek jönnek. Nem jó az irány, amerre az F1 halad! Pedig imádom!

 2. Jászberényi Márta says:

  Nem is csodálkozok ha nem teljesítmény orientált. Nem mondom, hogy hibátlan, de ha folyamatosan Vettelt kell előtérbe helyeznie csak, hogy ő legyen előrébb akkor szerintem mindenki besokalna egy idő után. Még ha poolból indulna is akkor is a feltartás lenne neki kiosztva, ezzel is segítve Vettel jobb pozicióba jutását! Mindig lehúzzák Kimit, azután rajta verik el a port, hogy legyen min csámcsogni a médiának! Undorító amit csinálnak vele! ????

 3. Divinyecz Mihályné says:

  Mit mondhatnék. Számomra Ő egy nagyon jó kiegyensúlyozott versenyző. Lehet a fiatalababk jobban harapnának, de talán sokkla több hibával, és nem vagyok biztos, beállnának hátvédnek Vetetl mögé, épp akorulk és harapni vágyásuk miatt sem ! Talán a versenybaleset is igazolja Max és Ricciardó között, hogy azért a második helyet egyik fiatal sem akarja elfogadni. Lehet Kimi előbb utóbb azt fogja mondani vége,de akkor ismét egy ikont veszít a forma1 és kevesebb elsz és majd ismét sokan nme nézik tovább, mert az el anyagiasodott cirkuszban egyre kevesebben találnak már úgymond örömet. Nekem is sok barátom már csak legyint mikor mondom én még nézem és szurkolok, vagy érdekel. Hát elmúlik a világ minden érdekessége , ahogyan a pénz diktál, és megszűnik a verseny valódisága!

 4. Horváth Attila says:

  Szerintem tudna ő még futamokat nyerni de mint tudjuk nem teheti mert Fettel bohoot csinál belőle csak hátvédnek használja pedig sokszor elmarad Fettel tejesitménye Kimiéhez képest kivált képen idén remélem az idei f1-ben nem csak a hátér szerep jut neki .

 5. Roland says:

  A véleményem? Ez egy szenzációhajhász a jelenlegi trendet meglovagoló saját témát kitalálni képtelen magát újságírónak nevező egyén agymenése. Egy dolgot ért el a cikk, hogy a Magyar Nagydíjra bár terveztem, hogy tőletek vásárlok, inkább mást keresek.

 6. Akárki says:

  Te szerencsétlen… Tudsz olvasni, vagy tisztában vagy a fogalommal, amit úgy hívnak: tény!?

 7. Egon says:

  A mostani kocka fiatal pilóta felhozatal szánalmas. Raikkonnent nem engedik nyerni. Csak a vettelt.. Ennyi. A forma 1 elvesztette a varázsát. Ez már csak egy irgalmatlan profitért megrendezett amerikai show.Raikkonnen jobb mint a többiek. De a ferrari is csak efy multi cég.

 8. ICE says:

  azért gyorsan tegyük hozza hogy a ferrari nagyon sokat tesz azért hogy Kimi még véletlenül se nyerjen futamot.

 9. Robi says:

  Nem feltétlenül értek egyet. Érdekes módon, 10ből mondjuk 8 alkalommal Kimi alatt döglik be a technika vagy elcseszik a boxkiállását. Én meg pont azt látom, hogy idén rendkívül motivált. Lehet, tempóban már nem veszi fel a versenyt Vettellel, de azt se felejtsük el, hogy Vettel az elsőszámú pilóta a Ferrarinál.

  Az meg, hogy az F1 a showbusiness irányába megy..hát elég szomorú..na ezért fognak sok rajongót elveszíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.