Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Nico Hülkenberg válthatja Kimi Raikkönent?

Szinte minden nap hallani olyan híreket, amelyek Kimi Raikkönen esetleges visszavonulásáról számolnak be, ami – látva a finn idei szezonját – nem is lenne meglepő. A pletykákat csak felerősíti a tény, hogy az Alfa Romeo elismerte, tárgyal Niko Hülkenberggel.

Az egyelőre két hétvégére visszatérő Nico Hülkenberg Silverstone-ban látott szereplése nagyon jó ajánlólevél, ezt természetesen a svájci-olasz istálló sem tagadja. A csapat egyik ülésével a Ferrari rendelkezik, akik értelemszerűen a csapat egyik Forma-2-ben versenyző akadémistáját ültetnék be – így ha Hülkenberg komolyan pályázik a teljes szezonos részvételre, akkor Kimi Raikkönent kell kitúrnia.

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke egyelőre nem fejtette ki a véleményét a pilótacserével kapcsolatban, és (ami ilyen esetekben felettébb gyanús…) óvatosságra intett: „Még nagyon korai erről beszélgetni. Előbb le kell ülnöm a csapatunk részvényeseivel, és azt is tudnunk kell, hogy Kimi hogyan döntött. Nem a legjobb ötlet most erről beszélgetni, nem akarom ezzel megzavarni az istálló kedélyállapotát, az lenne a legrosszabb, ha ezzel most vitákat generálnánk.

Maga Nico Hülkenberg is megszólalt az ügyben, de azon kívül, hogy már az első (!!) Silverstone-ban rendezett hétvége előtt elkezdett tárgyalni az Alfával, nem sok mindent árult el: „Igen, tárgyalok velük, az első pillanattól kezdve. Nagyon szeretnék ismét az F1-ben versenyezni, imádok itt lenni, ez az életem és a szenvedélyem. Akkor sem estem kétségbe, amikor a partvonalra kívül szorultam, de szívesen visszatérnék.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük