Raikkönen mindenkinek hiányozni fog – De legjobban VETTELNEK

Már csupán két futam maradt IceMan pályafutásából, így a kiélezett bajnoki csata és Sir Frank Williams búcsúztatása mellett rá is oda kell figyelni. Ennek a folyamatnak vált zászlóvivőjévé Sebastian Vettel.

Az Aston Martin Racing hányattatott sorsú pilótája nehezen felejti el a Scuderia Ferrarinál közösen eltöltött esztendőket, és az elismerés legmagasabb fokán beszél a finn versenyzőről:

„Nagyon fog hiányozni innen, közülünk… Szerintem az egyik legérdekesebb karaktere ő a Formula-1-nek, minden együtt töltött percünket élveztem. Már a Ferraris időszakom előtt sikerült őt kiismerni, és sokan meg fognak ezen botránkozni, de Kimi mindig nagyon nyitott volt, mindenkivel szemben. Ez sosem változott meg benne, és ezért nagyon tisztelem. Amikor suhancként megérkeztem a Forma-1-be, akkor ő volt a száguldó cirkusz legnagyobb alakja, mégis közvetlenül, befogadó módon bánt velem, nem mint egy újonccal szokás.

Az az igazság, hogy nagy rajongója vagyok. Sosem vitatkoztam vele, mert nem is lehet. Ha mégis képes vagy összetűzésbe keveredni vele, akkor jóllehet, hogy te vagy a hülye. Sajnálom, hogy év végén itt hagy bennünket, de a visszavonulás pillanata egyszer mindenkinél elérkezik. Nálam is elfog, és a mostani fiataloknál is. Kimi egy nagyon klassz srác, és tartani fogjuk a kapcsolatot, de nagyon hiányozni fog a csendes megfontoltsága a paddock világából!” – búcsúzott idejekorán barátjától a négyszeres német világbajnok.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel