Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Romain Grosjean: „KIMI az elmúlt 20 év talán LEGJOBB versenyzője!”

Az F1-nek búcsút intő francia versenyző felidézte a Lotusnál töltött első pillanatait, és azt, hogyan üdvözölte őt a jégember. Erről az F1 hivatalos podcastjében mesélt érdekes dolgokat.

Grosjean pályafutása legsikeresebb két esztendejét töltötte Kimi Raikkönen csapattársaként, így nem csoda, ha szívesen emlékszik vissza a 2012-2014 közötti időszakra.

„Míg a karrierje szép hosszan alakult, azt mindenki tudja, hogy ő nem a szavak embere. A beszélgetéseink mindig rövidek, de célravezetők voltak. De ez nem azt jelenti, hogy nem voltunk nagyon jó haverok, mindent meg tudtunk beszélni egymással, és nem volt ránk jellemző az esztelen rivalizálás. Mindig jó érzéssel tölt el, amikor visszaemlékszem a pillanatra, amikor bejelentették, hogy csapattársak leszünk. Ő küldött nekem egy üzenetet, amin a mai napig jókat derülök: „Örülök neked, de ne legyen semmi b@szakodás köztünk, hamarosan látjuk egymást!”

Ilyen ő, soha az életben nem beszélt mellé, mindig tőmondatokban jelezte, mit gondol. Ő egyszerűen csak versenyezni akar, jól érezni magát, lesz@rva a külsőségeket. Ezt mindig nagyra értékeltem benne! Az utóbbi években sajnos nem a legjobb technikát vezeti, de ettől még egy zseniális sportoló, az elmúlt 20 éve egyik legjobb pilótája!” – mondta el a kommentmezőkben gyalult figurából az emlékezetes balesete után közönségkedvencként alakuló egykori Haas pilóta.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük