FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Eddie Jordan: „Stroll Vettel hátán könnyedén felkapaszkodhat”

Aston Martin egykori jogelődjét birtokló ír szakember úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel könnyedén úgy járhat éppen aktuális fiatalabb csapattársával, mint nemrégiben Charles Leclerc ellen a Ferrarinál.

Lance Strollról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy a csapattársaival összevetve rendre felülmúlta volna őket. Jordan viszont rámutatott arra, hogy a köré formálódó új istálló, na meg Sebastian Vettel érkezése elhozhatja a kanadai számára az áttörést. Az egykori tulajdonos nem mondható nagy Vettel rajongónak, sőt, kifejezetten bírálta a Racing Point csapatát azért, mert nem hosszabbítottak Sergio Perezzel, hanem Vettelt hozták a helyére:

„Lance Stroll tempója számomra egyértelmű: megkérdőjelezhetetlen. Most még úgy tekintünk erre a fiatalemberre, aki nem mindig tudja megmutatni a pályán, mire is képes. Pedig ő egy nagyon tehetséges versenyző, és megvan benne a potenciál ahhoz, hogy egy szép napin világbajnokságot nyerjen. Ezt nagyon komolyan így gondolom! Ehhez viszont sokkal kiegyensúlyozottabnak kellene lennie. És itt lép be a képbe Sebastian: ahogy a jelenlétével annak idején ösztönözte Charles-t, úgy nagyon jó hatással lehet Lance-re is. Meggyőződésem, hogy idén egy teljesen megújult Strollt léthatunk majd!

Teljesen egyértelmű, hogy megvan ahhoz a gyorsasága, hogy nagyot gurítson. És amikor egy pilótának megvan a sebessége, onnantól bármi lehetségessé válik a számára. 2021-ben emelhet a téten, és valami igazán nagyot alkothat. Hogy miért? Részben azért, mert mögötte alakul egy nagyon erős hátország, másrészt mert ott van Vettel, aki ellen bizonyítani akar.”

Ti mit gondoltok, Strollnak valóban sikerülhet befogni a német világbajnokot?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.