ALFA Romeo vezér: „Büntetni kellett volna Norrist…”

Frederic Vasseur nagyon kedveli Lando Norrist, ennek ellenére dühös, hogy nem feddték meg Sochiban a fiatal brit pilótát. Az ok érthető, hiszen Kimi Raikkönené lehetett volna a helyezése, és a vele járó pontok.

Mint az köztudott, a hétvégi esővel zárult Orosz Nagydíjon Norris lépett egy merészet, és kint maradt slickeken, ennek során pedig egy nem szándékos pályalevágással komoly előnyt szerzett Kimi Raikkönnennel szemben. Az Alfás csapatvezető szerint egyszerűen nonszensz, hogy a pályahatárokkal kapcsolatosan az FIA a saját maga által támasztott szabályokkal is képtelen egyenesbe jönni:

„Mindenki nagyon bírja Landót, ő egy aranyos srác, senki nem mond róla egy rossz szót, és én sem szándékozom ezt tenni. De a szimpátia miatt nem lehet átírni a szabályokat, és nem változtathatunk csak azért az F1 működésén, mert ő most győzelmet érdemelt volna… Nem értem az FIA-t. Egyértelmű volt a helyzet, még maga Lando Norris is büntetéssel számolt. De ahelyett, hogy alkalmaznák a saját maguk által lefektetett szabályokat, mentségeket kerestek, hogy miért nem büntessék meg őt. Nem számít, hogy direkt vágod le a pályát, vagy épp kicsúszás miatt, a szabály az szabály. A magyarázkodásuk pedig rendkívül hülyén veszi ki magát. Ezzel mi vesztettünk három pontot, de ami sokkal szomorúbb, hogy az ilyen esetek miatt a sportág is mindig egy kicsit veszít a komolyságából és presztízséből” – mondta el Vasseur, aki rámutatott, hogy nem ez volt mostanában az egyetlen eset, amelyben a bírák némák maradtak.

És tényleg…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel