FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ALFA Romeo vezér: „Büntetni kellett volna Norrist…”

Frederic Vasseur nagyon kedveli Lando Norrist, ennek ellenére dühös, hogy nem feddték meg Sochiban a fiatal brit pilótát. Az ok érthető, hiszen Kimi Raikkönené lehetett volna a helyezése, és a vele járó pontok.

Mint az köztudott, a hétvégi esővel zárult Orosz Nagydíjon Norris lépett egy merészet, és kint maradt slickeken, ennek során pedig egy nem szándékos pályalevágással komoly előnyt szerzett Kimi Raikkönnennel szemben. Az Alfás csapatvezető szerint egyszerűen nonszensz, hogy a pályahatárokkal kapcsolatosan az FIA a saját maga által támasztott szabályokkal is képtelen egyenesbe jönni:

„Mindenki nagyon bírja Landót, ő egy aranyos srác, senki nem mond róla egy rossz szót, és én sem szándékozom ezt tenni. De a szimpátia miatt nem lehet átírni a szabályokat, és nem változtathatunk csak azért az F1 működésén, mert ő most győzelmet érdemelt volna… Nem értem az FIA-t. Egyértelmű volt a helyzet, még maga Lando Norris is büntetéssel számolt. De ahelyett, hogy alkalmaznák a saját maguk által lefektetett szabályokat, mentségeket kerestek, hogy miért nem büntessék meg őt. Nem számít, hogy direkt vágod le a pályát, vagy épp kicsúszás miatt, a szabály az szabály. A magyarázkodásuk pedig rendkívül hülyén veszi ki magát. Ezzel mi vesztettünk három pontot, de ami sokkal szomorúbb, hogy az ilyen esetek miatt a sportág is mindig egy kicsit veszít a komolyságából és presztízséből” – mondta el Vasseur, aki rámutatott, hogy nem ez volt mostanában az egyetlen eset, amelyben a bírák némák maradtak.

És tényleg…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.