FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Főnöke szerint Lando Norris már majdnem topversenyző

Az idei évnek a McLaren egy nagyon friss pilótafelállással vágott neki, hiszen a „bohókás tini” Lando Norris mellé az ugyancsak jókedélyű, ám roppant sikeréhes Daniel Ricciardo került. Az ausztrál személyében egy olyan valódi csúcskategóriás versenyzőt tisztelhetünk, aki Norrist is keményen megméri majd.

Ez Bahreinben már el is kezdődött, ennek ellenére Norris keze nem remegett meg, és a szezonnyitón Ricciardót is maga mögé utasítva kis híján dobogóra állhatott. Nem is maradt el a főnökség dicsérete:

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Lando megtette a következő lépést. Mind az időmérőn, mind a futamon úgy végezte a dolgát, és olyan visszajelzéseket adott, ahogyan azt csak a legnagyobbak képesek. Folyamatosan kemény elvárásokat támasztottunk vele szemben, ez kell ahhoz, hogy valakiből topversenyző váljon. Remek érzés volt megtapasztalni, ahogy kontrollálta a kvalifikációt, lehozta a rajtot, majd a végén negyedik helyre kormányozta az autónkat.

Ha megnézzük, hogyan működik együtt a mérnökökkel, hogyan kommunikál velük nyomás alatt, és hogyan tette ezt korábban, akkor egyértelműen kirajzolódik az elmúlt két év alatt megtett útja. A télen nagyon kemény munkát végzett, most pedig ennek az eredményét aratja le. Mind a köridők tekintetében, mind a gumik beosztásában, úgy a kiélezett versenyszituációkban, de még a kommunikációban is rengeteget fejlődött. Fantasztikusan csinálja a dolgát, hamarosan egyike lesz a legjobb Formula-1-es versenyzőknek!” – mondta el Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.